Artikel top billede

Her kan du vælge og vrage mellem fede lydbøger

Bliv klogere på farten med lydbøger. Se her, hvor du finder de bedste og billigste bøger.

Det mest frustrerende ved at bruge mange timer i bilen er, at det er så pokkers svært at udnytte tiden fornuftigt.

Du kan lave et par telefonopkald, men du kan ikke finde computeren frem og skrive mails eller snuppe en avis eller en bog.

Men heldigvis findes der lydbøger, som er perfekte at tage med i bilen eller på løbeturen.

Det har længe været muligt at købe både danske og engelske lydbøger i Apples musikbutik iTunes. Men nu har internettjenesten Audiobooks.com lanceret en service, der allerede er blevet døbt "Spotify for lydbøger".

Hos Audiobooks kan du for lidt mindre end 150 kroner (25 dollar) om måneden få ubegrænset adgang til mere end 11.000 af de mest populære bogtitler, som du kan vælge at lytte til via Audiobooks hjemmeside eller den gratis html5-app til smartphone og tablets.

Prisen er ganske vist noget højere end hos Spotify. Men til sammenligning koster Walter Isaacson bestseller-biografi om Apple-stifteren Steve Jobs 119 kroner i Apples App Store, mens du for lige knap 150 kroner hos Audiobooks kan lytte til den og et væld af andre bøger.

Det billigere alternativer

Et andet alternativ er internetboghandlen Amazons lydbogs-service, Audible.com, der på mange måder minder om Audiobooks. Men med mere end 100.000 titler har Audible et betydeligt bedre udvalg.

Du betaler 7,95 dollar (cirka 45 kroner om måneden) for et abonnement, hvilket er et godt stykke under prisen hos Audiobooks.

Til gengæld er betalingssystemet også en smule anderledes. Hos Audible får du ikke fri adgang til alle lydbøgerne, som det er tilfældet hos Audiobooks. I stedet bliver abonnementsprisen vekslet til credits, som du kan købe lydbøger for. Typisk vil antallet af credits svare til, at du kan købe to lydbøger om måneden.

Men det absolut billigste alternativ er dansk og hedder Netlydbog.dk. Det er de danske bibliotekers lydbogs-service, der på mange måder minder om deres digitale e-bogs-udlån.

Der er dog en kæmpe ulempe ved Netlydbog.dk. For at afspille lydbøgerne skal du enten have en enhed, der kan afspille Adobe Flash eller Microsofts wmv-format. Det betyder i praksis, at du ikke kan bruge Netlydbog med Apple-enheder som iPhone, iPod og iPad.

Til gengæld er fordelen ved Netlydbog.dk, at det er gratis og, at der er et kæmpe udvalg af danske titler.

Læs også:
 
Se hvordan du kan få de nyeste e-bøger helt gratis

Her er de bedste business-bøger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere