Artikel top billede

Skatteyderne har med­finansieret Apples vækst

Den udskældte multimedieskat, der blev indført af den tidligere regering i 2010, fik det såkaldte flex benefit-marked (lønpakker) til at eksplodere.

Apple flotte vækst i Danmark er hjulpet godt på vej af den tidligere regering, der med multimedieskatten indførte én samlet beskatning på 3.000 kroner på it-arbejdsredskaber.

Mens den udskældte multimedieskat fik nogle medarbejdere til at takke nej til en hjemme-pc, øjnede andre muligheden for at udnytte de muligheder for skattefradrag på it-redskaber, der til gengæld blev givet via bruttolønsordninger.

Det skabte incitament til storindkøb af it-produkter, og jo dyrere produkterne var, jo tydeligere var skattefordelene. Det kom især en spiller som Apple, med produkter i den lidt dyrere ende, til gode.

"Der er ingen tvivl om, at bruttolønsordningerne har været gavnlige for Apple, og alt andet lige vil ændringen have en negativ indflydelse på Apples salg," siger IDC-analytiker Anders Elbak.

Med skattefradraget har skatteborgerne været med til at finansiere Apples vækst, såvel som væksten hos de andre producenter, der har nydt godt af multimedieskatten.

Et blik på tallene for det danske pc-marked siden første kvartal 2010 viser, at Apple, på nær et kvartal, er vokset med tocifrede procentsatser. I samme periode er Apples markedsandel på pc'er fordoblet.

Apples pc-vækst i Danmark i procent. Kilde: IDC

2010 Q1Q2Q3Q4
Markedsvækst14 8,3 -2 7,7
Apples vækst55,186,5 43,4 40,5
Markedsandel5,9 7,3  8,9 8,8
  
 
2011Q1 Q2Q3Q4
Markedsvækst-27,3-29,98,1-3,5
Apples vækst24,7741,326,2
Markedsandel10,211,211,6 11,7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere