Artikel top billede

Pas på - Apples iMessage kan lække dine beskeder

En fejl i iMessage betyder, at en Apple-kunde ved et uheld har fået sex-beskeder fra en Apple-medarbejder. Og pas på - iMessage kan også lække dine beskeder.

Har du én gang haft dit simkort siddende i din iPhone, skal du passe på med at give den videre til en anden person.

Det skyldes, at der er en fejl indbygget i Apples iMessage-system.

Fejlen betyder, at hvis du én gang har sat telefonen op med dit simkort, så vil dine beskeder fortsætte med at havne på telefonen, selv om du har overdraget den til en ny person, der nu har sat sit eget simkort i. 

Derfor skal du i sagens natur tænke dig godt og grundigt om, før du sælger din brugte iPhone eller overdrager den til en ny kollega. 

Afleverede defekt iPhone

Det har en amerikansk mor, der afleverede en defekt iPhone i en Apple-butik, erfaret, skriver den amerikanske tech-side Gizmodo. 

Den ansatte i Apple-butikken tester sønnens telefon med sit eget simkort, og leverer bagefter telefonen tilbage til kunden. 

Men de næste dage sker der underlige ting med sønnens telefon.

Selv om han har sat sit i eget simkort tilbage i iPhonen, begynder han at modtage underlige iMessage-beskeder.

Modtager ufrivilligt sex-beskeder

Det viser sig, at alle beskederne til den Apple-ansatte, der testede telefonen med sit eget simkort, nu bliver sendt til to telefoner: Den ansattes egen samt den telefon, som han i butikken testede med sit eget simkort.

Men det er ikke kun beskeder sendt til den Apple-ansatte, der ifølge beskeder lystrer navnet Wiz, som havner på telefonen.

Sønnen kan se hele besked-korrespondancen, hvor Wiz ikke holder sig tilbage med at sende billeder og skrive lumre beskeder til sine kolleger i Apple-butikken.

Det betyder, at sønnen ufrivilligt modtager en masse beskeder, der i løbet af kort tid giver ham indblik i mange personlige detaljer om Wiz' sexliv og arbejdsforhold.  

Farligt at blive udsat for iPhone-tyveri

På samme måde kan du eksempelvis også risikere, at en person, der stjæler din telefon, fortsat vil modtage dine beskeder, selv om tyven indsætter et nyt simkort.

Og det værste ved problemet er, at det er pokkers svært at slippe af med fejlen. Ifølge tech-siden Ars Technica hjælper det ikke at skifte dit Apple-id eller password, og det nytter heller ikke, at lave en såkaldt remote swipe, hvor du bruger Find My iPhone-app'en til at slette indholdet på telefonen.

Fejlen skyldes sandsynligvis, at simkortet bliver ved med at være registreret på Apples servere.

Ifølge Jesse Hollington, der er redaktør på Apple-siden iLounge, kan du dog muligvis løse problemet ved at aktivere pinkoden på dit simkort.

Du slår sim-pinkoden til på din iPhone ved at gå ind i indstillings-menuen, herefter vælge "telefon" og til sidst "pinkode til SIM."

Læs hele Jesse Hollingtons forklaring på dette link

Læs også:
 
Her er sms-beskedens gratis afløsere 

Sådan bliver sms'erne mere private på din iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere