Artikel top billede

AMD vil måske bruge ARM-kerner

Meget tyder på at AMD vil fremstille processorer med ARM-teknologi.

Der har længe været rygter om at AMD ville bruge ARM-teknologien, der allerede findes i næsten alle smartphones og de fleste tavlecomputere. Det kan give AMD den nødvendige muskelkraft til at konkurrere med Intel.

Nu er der tydelige tegn på, at AMD overvejer at bruge ARM-kerner i sine produkter. I et interview med Wired svarer AMD's nye teknologichef Mark Papermaster på spørgsmålet om, hvorvidt AMD vil integrere ARM-teknologien: "Svaret er ikke nej". 

På sin Financial Analyst Day i sidste uge kunne AMD præsentere en række omfattende ændringer i sine roadmaps. Fremtiden for AMD hedder SoC (Systems-on-a-Chip). Det er integrerede enheder med CPU, GPU og det, som AMD kalder for "3rd Party IP" - altså teknologi fra andre firmaer. 

AMD kalder dette koncept for Heterogeneous System Architecture eller forkortet HSA. Firmaet har allerede integreret CPU'er (hovedprocessoren) og GPU (grafikprocessoren) i det, der kaldes for en APU. Fremtiden hedder altså HSA. Her kan man integrere fremmede komponenter - det kunne f.eks. være ARM-kerner.

I de nye chips skal OpenCL fungere som fælles grænseflade for CPU'er og GPU'er. Samtidig lover AMD at chippens GPU-kerner kan programmeres "lige så let som C++".

På sit Fusion Developer Summit til sommer vil AMD præsentere flere detaljer om HSA-konceptet, der skal etableres som en åben standard. Flere andre planlagte processorer - som de nye 28-nanometer-APU'er Wichita og Krishna - er helt forsvundet fra AMD's roadmap.

Den nye teknologichef Papermaster kommer fra Apple, hvor man også bruger ARM-teknologi i sin iPhone og iPad. Han fortæller at fremtidens processorer fra AMD får en modulær opbygning, hvor kunderne - altså f.eks. smartphone-producenter - selv kan vælge, hvilke moduler de ønsker at bruge. Det kan f.eks. være ARM-kerner og en GPU fra en helt andet producent.

AMD satser altså på at sælge en samlet chip-pakke - kunden kan selv vælge, hvad der skal være i pakken.

"Hvis vores kunder har brug for et andet instruktionssæt, kan vi opfylde dette ønske og stadig udnytte resten af det, som differentierer os," siger Papermaster til Wired.

Fra næste år vil AMD være klar med denne Lego-lignende model, og det sker omtrent samtidig med, at ARM kommer med sit nye server-venlige Armv8-design. Så der spekuleres allerede på, at AMD og ARM vil gå sammen om at få dette design ud på server-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere