Artikel top billede

AMD vil måske bruge ARM-kerner

Meget tyder på at AMD vil fremstille processorer med ARM-teknologi.

Der har længe været rygter om at AMD ville bruge ARM-teknologien, der allerede findes i næsten alle smartphones og de fleste tavlecomputere. Det kan give AMD den nødvendige muskelkraft til at konkurrere med Intel.

Nu er der tydelige tegn på, at AMD overvejer at bruge ARM-kerner i sine produkter. I et interview med Wired svarer AMD's nye teknologichef Mark Papermaster på spørgsmålet om, hvorvidt AMD vil integrere ARM-teknologien: "Svaret er ikke nej". 

På sin Financial Analyst Day i sidste uge kunne AMD præsentere en række omfattende ændringer i sine roadmaps. Fremtiden for AMD hedder SoC (Systems-on-a-Chip). Det er integrerede enheder med CPU, GPU og det, som AMD kalder for "3rd Party IP" - altså teknologi fra andre firmaer. 

AMD kalder dette koncept for Heterogeneous System Architecture eller forkortet HSA. Firmaet har allerede integreret CPU'er (hovedprocessoren) og GPU (grafikprocessoren) i det, der kaldes for en APU. Fremtiden hedder altså HSA. Her kan man integrere fremmede komponenter - det kunne f.eks. være ARM-kerner.

I de nye chips skal OpenCL fungere som fælles grænseflade for CPU'er og GPU'er. Samtidig lover AMD at chippens GPU-kerner kan programmeres "lige så let som C++".

På sit Fusion Developer Summit til sommer vil AMD præsentere flere detaljer om HSA-konceptet, der skal etableres som en åben standard. Flere andre planlagte processorer - som de nye 28-nanometer-APU'er Wichita og Krishna - er helt forsvundet fra AMD's roadmap.

Den nye teknologichef Papermaster kommer fra Apple, hvor man også bruger ARM-teknologi i sin iPhone og iPad. Han fortæller at fremtidens processorer fra AMD får en modulær opbygning, hvor kunderne - altså f.eks. smartphone-producenter - selv kan vælge, hvilke moduler de ønsker at bruge. Det kan f.eks. være ARM-kerner og en GPU fra en helt andet producent.

AMD satser altså på at sælge en samlet chip-pakke - kunden kan selv vælge, hvad der skal være i pakken.

"Hvis vores kunder har brug for et andet instruktionssæt, kan vi opfylde dette ønske og stadig udnytte resten af det, som differentierer os," siger Papermaster til Wired.

Fra næste år vil AMD være klar med denne Lego-lignende model, og det sker omtrent samtidig med, at ARM kommer med sit nye server-venlige Armv8-design. Så der spekuleres allerede på, at AMD og ARM vil gå sammen om at få dette design ud på server-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere