Artikel top billede

Greenpeace: Google er det grønneste it-selskab

I den nye rangliste over de grønneste it-selskaber ligger Google i front, mens Oracle klarer sig dårligst.

Greenpeace har netop udsendt den 5. udgave af sit Cool IT Leaderboard. Denne gang har Google afløst Cisco som nr. 1 på listen. Internet-giganten får blandt andet point for sin indsats for klimapolitik og for at bruge bæredygtig energi i sine datacentre - som det meget omtalte finske datacenter, der bruger havvand til at køle serverne.

Det er 21 af de største leverandører af it og telekommunikation, der er med på listen. Cisco ligger altså som nr. 2, mens Ericsson kommer på tredjepladsen. På 21. pladsen kommer Oracle - men det er faktisk allerede en hæder at komme med i leaderboard'et.

Hverken Apple eller Facebook er med - de har ikke gjort sig bemærket med deres miljøindsats.

Det japanske teleselskab Softbank får ros for sit politiske engagement, hvor man har kæmpet for en hurtig veksel fra atomenergi til mere miljøvenlige energiformer i Japan.

Google, Cisco og Dell henter nu mere end 20 procent af energien til deres infrastruktur fra vedvarende energikilder.

Oracle vil slet ikke fortælle, hvor energien til firmaets datacentre kommer fra - og lander derfor på den sidste plads.

For første gang er tre store indiske it-giganter med på ranglisten - Wipro, HCL og TCS. Her klarer Wipro sig bedst.

En Greenpeace-rapport vurderer, at de globale emissioner af drivhusgasser kan sænkes med 15 procent ved at anvende intelligente it-løsninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere