Download: Sådan tjekker du SSD-diskens helbred

Har du også en computer med SSD-disk i stedet for gammeldags harddisk? Så vil du ikke undvære dette gratis værktøj, der hurtigt kan lave et helbredstjek på din SSD. Prøv SSD Life her.

Download: Sådan tjekker du SSD-diskens helbred

SSD-diske (Solid State Disk/Drive) er så småt ved at blive mainstream og tvinger stille og roligt den mekaniske harddisk på pension.

Har du allerede anskaffet dig en SSD-disk, eller er din nyindkøbte bærbare eller stationære pc udstyret med den smarte flash-teknologi? Så kan det være en god idé at anskaffe et værktøj, der kan holde øje med, om hukommelsescellerne nu også er sunde og raske, så ydelsen er optimal.

SSD Life kan anbefales, hvis du vil give din SSD-disk et hurtigt helbredstjek. Programmet fås både i en gratis og kommerciel udgave, men vi har kastet vores kærlighed over den gratis version, da standardpakken opfylder vores behov ganske udmærket.

Programmet er kompatibelt med langt de fleste SSD-diske fra producenter som Intel, Kingston, Corsair, Western Digital og Crucial.

Tjek levetiden

Ifølge udvikleren analyserer SSD Life, hvor aktivt du læser fra og skriver til SSD-disken - og benytter en særlig algoritme til at beregne diskens forventede levetid. Estimatet justeres løbende ud fra dit brugsmønster.

Programmet har også øvrige nyttige funktioner. Det kan oplyse om levetid, hvis du eksempelvis har købt en brugt SSD, og så kan det fortælle dig, om den vigtige TRIM-funktion er understøttet.

TRIM sørger for, at hukommelsescellerne nedslides på den mest hensigtsmæssige måde og opretholder dermed en fornuftig ydelse. Hvis din SSD ikke understøtter funktionen, kan du i stedet være nødt til at køre et manuelt værktøj fra producenten eller tredjepart, der "renser ud" på disken.

Hvis du har denne udfordring, kan du læse vores guide her, der hjælper dig til at få din tabte SSD-ydelse tilbage gennem en række relativt enkle trin.

Versionen af SSD Life, der kan installeres, fylder sølle 2,3 megabyte. Og hvis det passer dig bedre, fås programmet også i en såkaldt portabel version, der kan køres direkte fra en USB-nøgle.

Hent gratisudgaven af SSD Life her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere