Artikel top billede

Nyt Mac-styresystem går til angreb på virus og hackere

Men vil du have, at Apple skal lege politimand på din computer?

Virus og ondsindet software er en sjældenhed i Mac-verdenen.

Men eksperter fra it-sikkerhedsindustrien fortsætter med at råbe ulven kommer, og gennem flere år har de med jævne mellemrum slået fast, at det nu blot er et spørgsmål om tid, før din Mac bliver fyldt med virus og skadelig software.

Derfor har mange af dem, der bruger en Mac til forretnings-brug, sandsynligvis også enten overvejet at købe sikkerhedsoftware eller rent faktisk investeret i antivirus-pakker og anden sikkerheds-software.

Gatekeeper sætter hegn om din Mac

Men med lanceringen af den næste version af styresystemet til Mac - Mountain Lion - der kommer i handlen til sommer, har Apple taget et ekstra skridt for at sikre et mere sikkert styresystem.

Det sker med introduktionen af funktionen Gatekeeper, der som navnet antyder, kan sætte et hegn op omkring din computer.

Mountain Lion er tydeligvis præget af, at Apple nu prøver at flytte flere af ideerne fra iOS-enheder som iPad og iPhone over på Mac'en, og det er Gatekeeper et glimrende eksempel på.

På din iPhone kan du eksempelvis kun installere apps fra Apples egen App Store, hvor appsene har været igennem en godkendelsesproces, hvilket betyder, at skadelige programmer og vira er så godt som ikke-eksisterende på en iPhone.

Derfor har Gatekeeper dog også i alt tre forskellige indstillingsmuligheder.

Tre muligheder

Du kan vælge, at din Mac kun kan afvikle programmer hentet fra: "Mac App Store", "Mac App Store og identificerede udviklere" eller du kan tillade at din Mac, som det er tilfældet nu, kan afvikle programmer, der er hentet fra hvor som helst på nettet.

Vælger du, at din Mac kun kan hente apps fra Mac App Store, får du den højeste grad af beskyttelse mod ondsindet software, som du kender det fra din iPhone og iPad.

Men det betyder til gengæld også, at du ikke kan hente programmer som Microsoft Office, Adobe Photoshop og hele Adobes CS-pakke, der ikke findes i App Store.

Den anden mulighed er, at du ud over programmer fra App Store også kan hente programmer, der er produceret af udviklere, som er en del af Apples nye ID-program. Her kan udviklere registrere sig og få Apples blå stempel, uden at de behøver sælge deres programmer gennem App Store.

Denne indstilling bliver i fremtiden standardindstillingen i Macs med Mountain Lion.

Ønsker du derimod at have lov til at hente alle de programmer, du ønsker, kan du naturligvis stadigvæk slå den mulighed til.

Men Apple er ofte bliver kritiseret for sit ønske om at kontrollere kundernes brugeroplevelse, og indførelsen af Gatekeeper trækker på trods af valgfriheden yderligere i denne retning.

Læs også:
 
Pas på - Chrome-programmer kan være piv-farlige

Nye fede business-funktioner til din iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere