Windows-tippet: Sådan kopierer du kun teksten

Irriterer du dig over, at formateringen følger med, når du kopierer tekst fra eksempelvis en webside og indsætter den i et program som Word eller Outlook? Få en genial løsning på problemet her.

Windows-tippet: Sådan kopierer du kun teksten

Bevaring af tekstformatering var en ny funktion, da den blev lanceret sammen med Windows XP.

Det at kopiere og indsætte tekst - altså det velkendte copy/paste på engelsk - er efter sigende en af de mest benyttede funktioner i et styresystem. Det kan derfor ikke undre, at XP-funktionen, der stadig er aktuel i Windows 7, giver anledning til en hel del frustrationer.

Problemet opstår, når du skal kopiere tekst og indsætte den i et program. En situation, vi alle kender. En benyttet måde at omgå problematikken på er først at kopiere teksten ind i Windows' Notesblok - for dernæst at indsætte den i det ønskede program.

Det kan være en nogenlunde løsning på problemet, hvis ens behov er begrænset, men for alle os, der kopierer og indsætter tekst i ét væk, er det ganske enkelt for tidskrævende. Løsningen kan være at hente et program som Pure Text, der i øvrigt er helt gratis.

Mød Pure Text

Program, vi anbefaler denne gang, fylder sølle 28 kilobyte. Det kunne lyde som en spøg, men det kompakte program lader dig kopiere og indsætte så meget tekst, du orker, uden at formateringen følger med.

Du behøver ikke engang installere programmet for at få glæde af funktionaliteten: Udpak det komprimerede zip-arkiv og dobbeltklik på programfilen.

Når programmet starter, vil det automatisk placere sig i proceslinjen. Gør du intet yderligere, skal du klikke på programmets ikon i proceslinjen for at fjerne formatering.

Hvis du konsekvent ikke ønsker at bevare tekstformatering, kan du programmere en genvejstast til netop denne funktion. Det kan du gøre ved at højreklikke på programikonet og vælge 'Options'. Du har nu mulighed for at programmere genvejstaster.

Du kan benytte samtlige tastekombinationer med undtagelse af Ctrl + V, hvilket ikke kræver nærmere forklaring. Hvis du vælger tastekombinationen Ctrl + Skift + W, kan du fjerne tekstens formatering, inden du indsætter den i et givent program.

Pure Text byder på en bjældeagtig lydeffekt, der signalerer, at formateringen nu er fjernet. Du kan selvfølgelig frakoble lyden, hvis den irriterer mere, end den gavner. Programmet kan desuden indstilles til at starte automatisk sammen med Windows.

Generelt har vi kun gjort os positive erfaringer med Pure Text. Det er ganske enkelt en lettelse ikke at skulle køre Notesblok i tide og utide, og programmet arbejder meget diskret i baggrunden. Tastekombinationen "sidder" tilmed hurtigt i fingrene og har sparet os for meget spildtid.

Programmet er kompatibelt med alle Microsoft-styresystemer fra Windows 95 til det aktuelle Windows 7.

Hent det gratis Pure Text her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.