Windows-tippet: Sådan kopierer du kun teksten

Irriterer du dig over, at formateringen følger med, når du kopierer tekst fra eksempelvis en webside og indsætter den i et program som Word eller Outlook? Få en genial løsning på problemet her.

Windows-tippet: Sådan kopierer du kun teksten

Bevaring af tekstformatering var en ny funktion, da den blev lanceret sammen med Windows XP.

Det at kopiere og indsætte tekst - altså det velkendte copy/paste på engelsk - er efter sigende en af de mest benyttede funktioner i et styresystem. Det kan derfor ikke undre, at XP-funktionen, der stadig er aktuel i Windows 7, giver anledning til en hel del frustrationer.

Problemet opstår, når du skal kopiere tekst og indsætte den i et program. En situation, vi alle kender. En benyttet måde at omgå problematikken på er først at kopiere teksten ind i Windows' Notesblok - for dernæst at indsætte den i det ønskede program.

Det kan være en nogenlunde løsning på problemet, hvis ens behov er begrænset, men for alle os, der kopierer og indsætter tekst i ét væk, er det ganske enkelt for tidskrævende. Løsningen kan være at hente et program som Pure Text, der i øvrigt er helt gratis.

Mød Pure Text

Program, vi anbefaler denne gang, fylder sølle 28 kilobyte. Det kunne lyde som en spøg, men det kompakte program lader dig kopiere og indsætte så meget tekst, du orker, uden at formateringen følger med.

Du behøver ikke engang installere programmet for at få glæde af funktionaliteten: Udpak det komprimerede zip-arkiv og dobbeltklik på programfilen.

Når programmet starter, vil det automatisk placere sig i proceslinjen. Gør du intet yderligere, skal du klikke på programmets ikon i proceslinjen for at fjerne formatering.

Hvis du konsekvent ikke ønsker at bevare tekstformatering, kan du programmere en genvejstast til netop denne funktion. Det kan du gøre ved at højreklikke på programikonet og vælge 'Options'. Du har nu mulighed for at programmere genvejstaster.

Du kan benytte samtlige tastekombinationer med undtagelse af Ctrl + V, hvilket ikke kræver nærmere forklaring. Hvis du vælger tastekombinationen Ctrl + Skift + W, kan du fjerne tekstens formatering, inden du indsætter den i et givent program.

Pure Text byder på en bjældeagtig lydeffekt, der signalerer, at formateringen nu er fjernet. Du kan selvfølgelig frakoble lyden, hvis den irriterer mere, end den gavner. Programmet kan desuden indstilles til at starte automatisk sammen med Windows.

Generelt har vi kun gjort os positive erfaringer med Pure Text. Det er ganske enkelt en lettelse ikke at skulle køre Notesblok i tide og utide, og programmet arbejder meget diskret i baggrunden. Tastekombinationen "sidder" tilmed hurtigt i fingrene og har sparet os for meget spildtid.

Programmet er kompatibelt med alle Microsoft-styresystemer fra Windows 95 til det aktuelle Windows 7.

Hent det gratis Pure Text her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere