Artikel top billede

Warnøe, Damgaard og Balser sælger ud

It-investorerne Peter Warnøe, Preben Damgaard og Jesper Balser sælger deres del af den danske Responsfabrikken med overskud. "Det var tid at skilles," siger stifterne.

Tilbage i 2005 købte de tre it-millionærer Jesper Balser, Preben Damgaard og Peter Warnøe 21 procent af Responsfabrikken som en investering.

Allerede otte måneder senere, også i 2005, blev der annonceret storstilede planer for et datterselskab i Brasilien.

Investorerne snakkede dengang om både opkøb, fusioner og om at "vinde markedet". Helt så hurtigt er det ikke gået for Responsfabrikken, som har måttet kæmpe med millionunderskud på vejen mod en fornuftig forretning.

Warnøe i bestyrelsen

I de fleste af årene siden kapitalindsprøjtningen har Peter Warnøe været medlem af selskabets bestyrelse. Nu sælger han og hans medinvestorer deres del af Responsfabrikken, og samtidig forlader Warnøe virksomhedens bestyrelse.

Vi spurgte Peter Warnøe om baggrunden for salget.

"Nu har vi været med en del år, og de to stiftere ville gerne være herrer i eget hus. Samtidig har vores investering vist sig at være en ok forretning, så det var et meget godt tidspunkt at sælge," siger Peter Warnøe.

Han vil ikke løfte sløret for, hverken hvor mange penge de tre oprindelig betalte for de 21 procent, eller hvor meget Responsfabrikkens stiftere købte de 21 procent tilbage for.

Responsfabrikken er et såkaldt digitalt bureau med primært fokus på mobile marketing. Selskabet, der har datterselskaber i Norge, Brasilien og Mexico, arbejder udover mobile marketing med "hele paletten af digitale medier".

Responsfabrikken havde i 2004 et overskud før skat på to millioner kroner, hvilket i store træk er det samme resultat, som selskabet kom ud med i 2010. Regnskabet for 2011 er ikke revideret endnu, men ifølge direktøren er resultatet "tilfredsstillende".

Hver sin vej

De to stiftere Michael Grindsted og Lars Prime sidder efter at have købt de tre investorer ud på godt 90 procent af aktierne, mens de sidste aktier ejes af nogle passive partnere.

"Den ene hjalp os med at lægge en strategi for selskabet i sin tid, og den anden var aktiv i virksomheden frem til 2004, hvor han valgte at gøre sit studie færdigt," fortæller Michael Grindsted, der er medstifter af og administrerende direktør for Responsfabrikken.

Om årsagen til, at han og medstifteren Lars Prime købte Warnøe, Damgaard og Balser ud siger Grindsted:

"Vi ville én vej, og investorerne ville en anden vej, og så fandt vi ud af, at tiden var inde til at skilles. Det er der ikke så meget mere at sige til udover, at der er tale om en stille og rolig skilsmisse, og at vi var enige om, at vi skulle videre i hver vores liv,".

Michael vil ikke ud med, hvor meget det har kostet Responsfabrikken at købe de tre investorers 21 procent af selskabet, ligesom han heller ikke vil fortælle, hvor mange penge de tre i sin tid investerede i selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis