BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Warnøe, Damgaard og Balser sælger ud

It-investorerne Peter Warnøe, Preben Damgaard og Jesper Balser sælger deres del af den danske Responsfabrikken med overskud. "Det var tid at skilles," siger stifterne.

Tilbage i 2005 købte de tre it-millionærer Jesper Balser, Preben Damgaard og Peter Warnøe 21 procent af Responsfabrikken som en investering.

Allerede otte måneder senere, også i 2005, blev der annonceret storstilede planer for et datterselskab i Brasilien.

Investorerne snakkede dengang om både opkøb, fusioner og om at "vinde markedet". Helt så hurtigt er det ikke gået for Responsfabrikken, som har måttet kæmpe med millionunderskud på vejen mod en fornuftig forretning.

Warnøe i bestyrelsen

I de fleste af årene siden kapitalindsprøjtningen har Peter Warnøe været medlem af selskabets bestyrelse. Nu sælger han og hans medinvestorer deres del af Responsfabrikken, og samtidig forlader Warnøe virksomhedens bestyrelse.

Vi spurgte Peter Warnøe om baggrunden for salget.

"Nu har vi været med en del år, og de to stiftere ville gerne være herrer i eget hus. Samtidig har vores investering vist sig at være en ok forretning, så det var et meget godt tidspunkt at sælge," siger Peter Warnøe.

Han vil ikke løfte sløret for, hverken hvor mange penge de tre oprindelig betalte for de 21 procent, eller hvor meget Responsfabrikkens stiftere købte de 21 procent tilbage for.

Responsfabrikken er et såkaldt digitalt bureau med primært fokus på mobile marketing. Selskabet, der har datterselskaber i Norge, Brasilien og Mexico, arbejder udover mobile marketing med "hele paletten af digitale medier".

Responsfabrikken havde i 2004 et overskud før skat på to millioner kroner, hvilket i store træk er det samme resultat, som selskabet kom ud med i 2010. Regnskabet for 2011 er ikke revideret endnu, men ifølge direktøren er resultatet "tilfredsstillende".

Hver sin vej

De to stiftere Michael Grindsted og Lars Prime sidder efter at have købt de tre investorer ud på godt 90 procent af aktierne, mens de sidste aktier ejes af nogle passive partnere.

"Den ene hjalp os med at lægge en strategi for selskabet i sin tid, og den anden var aktiv i virksomheden frem til 2004, hvor han valgte at gøre sit studie færdigt," fortæller Michael Grindsted, der er medstifter af og administrerende direktør for Responsfabrikken.

Om årsagen til, at han og medstifteren Lars Prime købte Warnøe, Damgaard og Balser ud siger Grindsted:

"Vi ville én vej, og investorerne ville en anden vej, og så fandt vi ud af, at tiden var inde til at skilles. Det er der ikke så meget mere at sige til udover, at der er tale om en stille og rolig skilsmisse, og at vi var enige om, at vi skulle videre i hver vores liv,".

Michael vil ikke ud med, hvor meget det har kostet Responsfabrikken at købe de tre investorers 21 procent af selskabet, ligesom han heller ikke vil fortælle, hvor mange penge de tre i sin tid investerede i selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.