Artikel top billede

Fremtidens sms hedder Joyn

Nu er mobilbranchen klar med en efterfølger til sms-teknologien.

På Mobile World Congress i Barcelona har brancheorganisationen GSM Association præsenteret sms-efterfølgeren Joyn. De første smartphones med den nye standard kommer allerede i år, men flere vigtige producenter tøver stadig.

Den tekniske betegnelse for den nye standard er RCS-e (Rich Communication Suite-enhanced). Joyn skal ses som mobilselskabernes reaktion på populære tjenester som WhatsApp, hvor man kan sende beskeder over internet og dermed slippe for at betale for sms'er.

WhatsApp har kun eksisteret i tre år, men brugerne sender allerede mere end to milliarder beskeder i døgnet - 30.000 i sekundet.

Der er også mobile applikationer som Facebook Messenger og Google Talk, hvor man foruden tekst også kan sende billeder, video eller den aktuelle position.

Så den gamle sms-standard kan hurtigt komme til at se meget forældet ud. Nu kommer så Joyn, der bliver betegnet som den officielle efterfølger til sms. Joyn understøtter mange af de funktioner, der mangler i sms - gruppechat, videobeskeder og endda fælles redigering af billeder.

Det kræver at mobiloperatørerne understøtter teknologien i deres netværk og den skal samtidig indbygges i mobiltelefonerne. De første Joyn-apps til Android bliver vist frem i Barcelona.

Ni af de ti største producenter har allerede signaleret, at de vil bruge Joyn, men én vigtig spiller mangler stadig: Apple.

Her har man selv et konkurrerende produkt kaldet iMessages, og derfor er det usikkert om Apple også vil bruge Joyn.

En aktuel analyse fra Ovum fortæller, at de forskellige messaging-apps har kostet teleselskaberne omkring 100 mia. kr. i tabte indtægter alene i 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere