Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Amazon-stifter vil bjerge Apollo-raketter

Jeff Bezos har fundet raketmotorerne fra den historiske Apollo 11 mission, som nu skal hentes op fra havets bund.

I kølvandet på James Cameron's tur ned til bunden af Marianergraven i denne uge har en anden milliardær og eventyrer nu meldt ud, at han har fundet raketmotorerne fra Apollo 11 missionen på havets bund. Det er Amazon-stifteren Jeff Bezos, der er kendt som en rumentusiast. Han fortæller at man nu vil forsøge at bjerge en eller flere af motorerne, der skal overdrages til NASA.

Apollo 11 missionen var den første bemandede månelanding, hvor Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de første mennesker satte deres ben på månen. Den gigantiske raket lettede den 16. juli 1969.

Hver F1-motor på raketten havde 32 millioner hestekræfter. De fem motorer brændte kun i få minutter, inden de faldt tilbage og endte i Atlanterhavet som planlagt.

Jeff Bezos fortæller at man har brugt en nyudviklet sonar til at finde motorerne fem kilometer under havets overflade.

"Vi ved stadig ikke hvilken tilstand motorerne er i - de har ramt havoverfladen med høj hastighed og har ligget i saltvand i mere end 40 år. Men de er fremstillet af et hårdført materiale, så vi må se," skriver han.

Hvis det lykkes at bjerge mere end en motor, har Bezos bedt om at en af dem skal udstilles på det lokale luftfartsmuseum i Seattle, hvor Amazon har sit hovedkvarter. Den første motor ventes at lande på Smithsonian-museet i Washington.

Bezos har også investeret i det kommercielle rumfirma Blue Origin, der udvikler en erstatning for de gamle rumfærger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.