Artikel top billede

3D-printere revolutionerer filmindustrien

Mens 3D-printere stadig er fremtidsmusik i almindelige hjem, har de allerede stor betydning for filmproduktion.

De fleste har nok hørt om 3D-printere eller måske set dem på udstillinger, men teknologien er stadig alt for dyr til almindelige brugere. I Hollywood-industrien har 3D-printere dog allerede fået meget stor betydning. De billige modeller kan kun fremstille farveløse tredimensionelle objekter, som f.eks. kan bruges af arkitekter eller produktdesignere. Men de dyre modeller er efterhånden så gode, at de kan fremstille objekter som ser helt ægte ud på filmlærredet.

En af de film hvor man har brugt 3D-printere i stor stil er Iron Man 2 fra 2010. En stor del af filmen er skabt i computeren, men til nogle enkelte scener havde man brug for en fysisk dragt - og den blev produceret med 3D-printere, skriver CNET.

Her er det også en fordel, at man kan bruge de samme digitale modeller til de computerskabte scener og til 3D-printerne, som så bygger et fysisk objekt. 3D-printere er baseret på inkjet-teknologi og bygger det færdige objekt op lag for lag, hvor det enkelte lag har omtrent samme tykkelse som et stykke papir.

Kvaliteten er nu så høj, at man ikke kan se linierne mellem de enkelte lag på modellen. Firmaet Objet Geometries sælger 3D-printere hvor de enkelte lag har en tykkelse på blot 16 mikron. Det er en tredjedel af tykkelsen af et menneskehår. Objet-printerne er blandt andet brugt til "Iron Man 2" og "Coraline".

Men 3D-printerne bliver også spået en fremtid i mange andre brancher - og i sidste ende kan de blive så billige, at vi alle kan få én hjemme i stuen. Danske Blueprinter er et af de firmaer, der har udviklet en 3D-printer. Deres første model koster dog over 70.000 kr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere