Artikel top billede

Her er tre gratis antivirus-programmer til din Mac

Mac-brugerne står over for massive sikkerhedsudfordringer, hævder sikkerhedsbranchen. Derfor har vi fundet tre gratis antivirus-programmer til din Mac.

De seneste måder har vi oplevet en syndflod af historier, der handler om de mange nye sikkerheds-trusler, som verdens Mac-brugere står over for. 

Men denne skribent har valgt at tage truslerne med ophøjet ro og og har ligesom de fleste Mac-brugere ikke installeret anti-virus på sin computer.

Det kan dog vise sig at være en dumdristig beslutning, og hvis du ønsker at være på den sikre side, findes der heldigvis en lang række gratis antivirus-programmer, som du kan installere på din Mac. 

Vi har fundet tre af dem.


1. VirusBarrier Express

VirusBarrier Express er et af de mest udbredte antivirus-programmer til Mac. Det skyldes blandt andet, at det kan downloades gratis fra Apples Mac App Store og tilmed er relativt simpel at bruge. 

Ønsker du en permanent beskyttelse af din Mac, der eksempelvis kan forhindre dig i at installere skadelig software, før det er for sent, kan VirusBarrier Express ikke hjælpe dig. 

Ønsker du den funktion, må du opgradere til programmets storebroder VirusBarrier X6, der koster 439 kroner for et års brug.

Denne skribent har kortvarigt stiftet bekendtskab med VirusBarrier Express. Det fandt ingen vira, og umiddelbart ser programmet ud til at virke fint, men kigger du rundt på internettet, vil du opdage, at mange brugere klager over, at programmet er tungt, og ofte får deres Macs til at fryse. 

Du finder VirusBarrier Express i Apples Mac App Store.

Antivirus-program forvandler din Mac til en hårtørrer

2. ClamXav

Et andet populært antivirus-program til Mac er det ultra-simple ClamXav. 

Ligesom VirusBarrier Express er programmet ikke aktivt hele tiden, men skanner kun, når du beder om det. 

Efter en hurtig prøvekørsel ser ClamXav ud til at være et program, der er let at tage i brug og heller ikke er alt for processorkrævende. 

Men tag alligevel ikke fejl. Antivirus-skanning er en opgave, der trækker flere tænder ud end at sende e-mail og skrive i Word-dokumenter. Derfor kom denne skribents ellers næsten lydløse Macbook Air hurtigt til at lyde som en hårtørrer, da ClamXav gik i gang med sin virus-skanning. 

ClamXav er gratis og lader til at være et program, der virker ret gnidningsfrit. Derfor kan det være et glimrende valg til dig, der ikke gider have et antivirus-program, som er aktivt hele tiden - men alligevel føler dig mest tryg ved at have mulighed for at skanne din harddisk med jævne mellemrum. 

Du finder ClamXav i Apples Mac App Store.

3. Sophos Anti-Virus for mac Home Edition

Sophos er en af de sikkerhedsvirksomheder, der har forsøgt at tiltrække sig opmærksomhed i kølvandet på fundet af den såkaldte Flashback-trojaner til Mac. 

Eksempelvis har virksomheden været ude og hævde, at hver femte Macbruger har virus på sin computer. 

Når Sophos på denne måde er ude og fiske i rørte vande, skyldes det naturligvis, at producenten selv har et populært antivirus-program til sin Mac. 

Sophos-løsningen kan være interessant for dig, der gerne vil have en løsning, der er lidt mere avanceret end eksempelvis ClamXav. Sophos kan nemlig ikke blot skanne dine filer på kommando, men kan også ligge klar i baggrunden hele tiden, så den kan gribe ind over for skadelig software, når du støder på det. 

Du finder ikke Sophos i Apples Mac App Store, men skal downloade den direkte fra virksomhedens hjemmeside, hvor du også finder video-instruktioner, der viser, hvordan Sophos Anti-Virus virker. 

Læs også:
Derfor skal du ikke have antivirus på din computer 

Nyt Mac-styresystem går til angreb på virus og hackere

8 tricks: Lav super-søgninger på din Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere