Artikel top billede

Nu kommer sleekbooks

En sleekbook er en supertynd computer, som ikke helt opfylder Intels krav til en ultrabook.

HP har præsenteret flere nye bærbare computere på en messe i Shanghai. Firmaet har ligefrem opfundet en helt ny kategori af computere, som man kalder for "sleekbook". Det er en meget tynd computer, som minder om Intels ultrabook-koncept.

Det betyder ikke, at HP helt opgiver ultrabooks - tværtimod. På messen har HP også introduceret flere nye ultrabooks. Herunder er flagskibet HP Envy SpectreXT med 13,3-tommers display, der kommer i slutningen af juni og har en europæisk pris på 999 euro.

Men betegnelsen "sleekbook" bruges til computere, der ikke helt opfylder Intels krav til en ultrabook. Det kan være fordi de bruger en AMD- og ikke en Intel-processor, eller fordi de har en indbygget harddisk i stedet for en SSD.

Intel har rettighederne til ultrabook-navnet og det er chipfirmaet, der bestemmer, hvilke computere der må bære navnet.

Det nye navn kan dog skabe forvirring hos kunderne. AMD bruger selv betegnelsen "ultrathin" om tynde computere med firmaets egen processor. I næste måned kommer AMD med sine nye Trinity-chips til ultrathin-computere. De kommer både i dual- og quad-core-udgaver.

AMD lover at ydelsen skulle være på niveau med firmaets almindelige notebook-processorer - men strømforbruget er kun det halve.

Kampen står altså mellem ultrabook (med Intel-processor) og ultrathin (med AMD-chips). Nu melder HP sig så med et tredje navn, sleekbook, og det er kun HP, der vil bruge dette navn.

Fælles for alle de forskellige ultrabook, ultrathin og sleekbook-computere er, at de er meget tynde og lette, de starter stort set øjeblikkeligt og de kører meget længe på batteriet.

Inden årets udgang kommer der omkring 75 forskellige ultrabook-modeller, ifølge Intel. AMD regner kun med 20 ultrathin-modeller.

HP har indtil videre annonceret to sleekbooks, herunder en 15,6-tommers model til 600 dollar. Den bruger en AMD-processor og det skulle være forklaringen på, at prisen er noget lavere end for normale ultrabooks.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere