Artikel top billede

Din krop skal fungere som computerkabel

Snart kan du udveksle et digitalt visitkort med et håndtryk eller overføre billeder fra din smartphone blot ved at røre computeren.

Ericsson viste sin Connected Me-teknologi på CTIA Wireless-messen i sidste uge og demonstrerede, hvordan den kan bruges til at sende data gennem menneskekroppen. Ericsson-chef Hans Vestberg holdt en smartphone i den ene hånd og en sensor til et lydsystem i den anden hånd. Han sendte så en mp3-fil gennem sin egen krop - helt uden kablet eller trådløs forbindelse.

Ericsson viste allerede teknologien på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar og på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

Ifølge Ericsson kan teknologien være klar i kommercielle produkter allerede til næste år. Det kan tage mellem 12 og 18 måneder inden det første produkt er klar, skriver CNET.

Ideen er at man kan sende musik, video og andre data fra mobile enheder gennem kroppen til stationært udstyr som computere, stereoanlæg eller fjernsyn.

Den store konkurrent er trådløse teknologier som den nye standard 802.11ac, hvor hastigheden er skruet op til mere end en gigabit i sekundet. Når man kan overføre data så hurtigt kan det være svært at se, at det er nødvendigt at bruge kroppen som kabel.

Men Ericsson ser alligevel mange muligheder i sin teknologi. Den kunne f.eks. bruges til at identificere en person, fordi alle kroppe har en unik elektrisk profil.

Eller det kunne kombineres med en fingeraftryk-læser; tryk på skærmen med din finger for at bekræfte din identitet, hvorefter data sendes gennem din krop til telefonen.

Ifølge firmaet skulle det være helt ufarligt at sende data gennem kroppen - signalet overfører mindre elektricitet end kroppen allerede indeholder.

Selskabet forhandler i øjeblikket med producenter af smartphones, pc'er, fjernsyn og printere om at få Connected Me-teknologien indbygget i deres produkter.

Ericsson samarbejder også med forskere hos Massachusetts Institute of Technology om at bruge GPS-teknologi og trådløse netværk til at følge personer og genstande. I et af projekterne, Trask Track, har man udstyret affald med sendere, så man kan spore hvor affaldet ender.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.