Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Falske netbutikker misbruger e-mærket

Pas på når du handler på nettet. Det bliver stadig sværere at kende forskel på ægte og falske netbutikker.

Et stigende antal udenlandske svindlere misbruger det danske e-mærke til netbutikker. Hos e-mærket har man netop fundet endnu en lille håndfuld falske netbutikker, der sælger computerspil og it-udstyr, og som umiddelbart ser meget professionelle ud. De bruger også Dankort- og Visa-logoer foruden e-mærket.

Der er tale om tre forskellige domæner med samme design. Det drejer sig om www.r4spil.dk, www.microsdhc.dk & www.monclick.dk.

"Kriminelle opretter falske netbutikker og for at virke ægte og troværdige lægger de kopier af e-mærkets logo ind på forsiden. Alene i den seneste tid er vi blevet opmærksomme på mere end 10 hjemmesider, der benytter sig af metoden og udviklingen er stigende," siger Lars Schmidt Larsen, direktør hos e-mærket.

Handelsbetingelserne hos de falske netbutikker er tyvstjålet fra en af de rigtige e-mærkede butikker.

Det er svært at ramme de falske netbutikker juridisk, fordi de er baseret i udlandet, og derfor opfordres forbrugerne til at være på vagt. Hvis der er et e-mærke bør man klikke på logoet, der skal føre frem til en certifikatside.

"Forbrugerne er vores vigtigste medspiller. Det er oftest dem, der gør os opmærksomme på misbrug af e-mærket, og så er det dem der ved at dele nyheder eller sprede budskabet på andre måder, bedst forhindrer andre forbrugere i at gå i fælden," siger Lars Schmidt Larsen.

Blandt de andre råd er, at man bør betale med betalingskort, så man er dækket af indsigelsesordningen, hvis varen ikke dukker op, eller hvis der er trukket for mange penge på kontoen.

Desuden kan man prøve at sende butikken en mail. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet ikke, så er der som regel noget galt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.