Danske internetudbydere nægter at spærre spilsider

Myndighederne ønsker lynspærring af 12 udenlandske hjemmeside. De danske teleselskaber siger nej og kræver domstols-afgørelse.

Spillemyndigheden under Skat har bedt om at få 12 hjemmesider spæret i Danmark, fordi siderne ikke har de nødvendige tilladelser for at drive væddemål- og kasinovirksomhed.

Det har teleselskaberne ifølge Telekommunikationsindustrien (TI) afvist. Foreningen vil have klare beviser, og ikke bare en embedsmandsvurdering. 

"Det er TI's vurdering og anbefaling, at teleselskaber og internetudbydere ikke frivilligt skal følge denne henstilling, men skal afvise at foretage spærring på det foreliggende grundlag. Det er samme praksis, som er anlagt over for Lægemiddelstyrelsen, at vi kræver en afgørelse fra en domstol før spærring effektueres," skriver direktør Jakob Willer i Telekommunikationsindustrien til sine medlemsfirmaer som for eksempel TDC, Telia og Telenor.

Lovændringer har gjort det ulovligt for udenlandske hjemmesider at sælge medicin eller væddemål til danskere uden tilladelse i Danmark.

Her er de 12 siderHvis hjemmesiderne ikke lystrer, skal de blokeres med DNS-spærringer, som det tidligere er set anvendt mod The Pirate Bay.

Selv om teleselskaberne i første omgang altså nægter at spærre spilsiderne, så bliver slutresultatet med stor sandsynlighed, at de bliver tvunget til at gøre det, når sagen har været forbi en dommer. Spillemyndigheden må nu bede fogedretten om at nedlægge forbud.

Se listen over de 12 spille-hjemmesider i boksen her på siden.

Der har været meget kritik af DNS-blokeringen som metode til at afskærme ulovlige hjemmesider. For det første er den nem at omgå for selv meget lidt teknisk kyndige personer. Men det er blevet endnu mere kritiseret, at de firmaer, der blokeres, ikke bliver informeret om det, og der er heller ikke nogen regler for, hvornår eller hvordan et firma kan kan bede om at få blokeringen ophævet, hvis der igen bliver drevet lovlig virksomhed på domænet. I det aktuelle tilfælde har Spillemyndigheden dog forsøgt at komme i kontakt med ejerne - der dog ikke altid er lette at opspore.

Det koster minimum 250.000 kroner at blive godkendt som spilformidler for danskerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.