Danske internetudbydere nægter at spærre spilsider

Myndighederne ønsker lynspærring af 12 udenlandske hjemmeside. De danske teleselskaber siger nej og kræver domstols-afgørelse.

Spillemyndigheden under Skat har bedt om at få 12 hjemmesider spæret i Danmark, fordi siderne ikke har de nødvendige tilladelser for at drive væddemål- og kasinovirksomhed.

Det har teleselskaberne ifølge Telekommunikationsindustrien (TI) afvist. Foreningen vil have klare beviser, og ikke bare en embedsmandsvurdering. 

"Det er TI's vurdering og anbefaling, at teleselskaber og internetudbydere ikke frivilligt skal følge denne henstilling, men skal afvise at foretage spærring på det foreliggende grundlag. Det er samme praksis, som er anlagt over for Lægemiddelstyrelsen, at vi kræver en afgørelse fra en domstol før spærring effektueres," skriver direktør Jakob Willer i Telekommunikationsindustrien til sine medlemsfirmaer som for eksempel TDC, Telia og Telenor.

Lovændringer har gjort det ulovligt for udenlandske hjemmesider at sælge medicin eller væddemål til danskere uden tilladelse i Danmark.

Her er de 12 siderHvis hjemmesiderne ikke lystrer, skal de blokeres med DNS-spærringer, som det tidligere er set anvendt mod The Pirate Bay.

Selv om teleselskaberne i første omgang altså nægter at spærre spilsiderne, så bliver slutresultatet med stor sandsynlighed, at de bliver tvunget til at gøre det, når sagen har været forbi en dommer. Spillemyndigheden må nu bede fogedretten om at nedlægge forbud.

Se listen over de 12 spille-hjemmesider i boksen her på siden.

Der har været meget kritik af DNS-blokeringen som metode til at afskærme ulovlige hjemmesider. For det første er den nem at omgå for selv meget lidt teknisk kyndige personer. Men det er blevet endnu mere kritiseret, at de firmaer, der blokeres, ikke bliver informeret om det, og der er heller ikke nogen regler for, hvornår eller hvordan et firma kan kan bede om at få blokeringen ophævet, hvis der igen bliver drevet lovlig virksomhed på domænet. I det aktuelle tilfælde har Spillemyndigheden dog forsøgt at komme i kontakt med ejerne - der dog ikke altid er lette at opspore.

Det koster minimum 250.000 kroner at blive godkendt som spilformidler for danskerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere