Artikel top billede

"Stregkode til alle ved fødslen"

Hvert menneske bør udstyres med en stregkode eller implanteret ID-chip allerede ved fødslen, mener science fiction-forfatter.

Den provokerende idé om en stregkode til alle mennesker kommer fra science-fiction forfatteren Elizabeth Moon, som fremsætter sit forslag i et BBC-program om fremtidens krig. En stregkode eller ID-chip skal hjælpe med at skelne mellem soldater og civile i krig og dermed undgå at uskyldige bliver dræbt.

"Hvis jeg var universets kejserinde ville jeg insistere på, at hvert individ skulle udstyres med en permanent ID - måske en stregkode eller en implanteret chip, så der er en nem og hurtig metode til at identificere folk," siger hun.

Den unikke stregkode kan påføres allerede ved fødslen og bæres hele livet. BBC-udsendelsen beskæftiger sig især med konsekvenserne i en krigssituation.

"Våbensystemer skal registrere brugerens ID, så kan man se, hvem der har affyret hvilket skud og dermed få større ansvarlighed på slagmarken," siger Elizabeth Moon.

Nu kunne man måske frygte at det vil føre til et Big Brother-scenarie, hvor individet mister sin privatsfære, men forfatteren mener at det er en god ting.

"Anonymitet bliver en umulighed - og det samme gør forvekslinger - og dermed bliver det lettere at placere ansvar, både i krig og i andre situationer," slutter hun.

Hos BBC kan man hente flere optagelser fra programmet The Forum, hvor eksperter diskuterer provokerende ideer om fremtiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere