Artikel top billede

Snart kan du styre spilkonsollen med din mobil

Den nye Smartglass-teknologi forvandler din smartphone eller tablet til en sekundær skærm, som kobles sammen med fjernsynet og Xbox-konsollen.

Microsoft kunne ikke præsentere en ny Xbox-konsol på den store spilmesse E3 i Los Angeles, men Redmond-firmaet havde alligevel et trumfkort i ærmet. En ny teknologi med betegnelsen Xbox Smartglass skal koble konsollen, Kinect, fjernsynet, Windows-computere, smartphones og tablets sammen.

Wired mener ligefrem at der er tale om en revolutionær teknologi, som kan hjælpe Microsoft med at erobre stuen. Xbox'en beskrives som en trojansk hest, og Smartglass er altså den overraskelse, som snart vil springe ud af maven på træhesten.

Helt basalt er der tale om en applikation, som forvandler en smartphone eller tablet med iOS, Android eller Windows 8 til en sekundær skærm som fungerer sammen med din Xbox.

Det betyder eksempelvis, at du kan bruge din smartphone som en fjernbetjening til konsollen og fjernsynet, og du kan få vist ekstraoplysninger til den tv-serie eller det spil, der kører på den store skærm.

Det kunne især være interessant i forbindelse med multiplayer-spil, hvor fjernsynet kommer til at fungere som en fælles skærm for alle deltagere, mens de kan se hvert deres eget individuelle billede på deres egen tavlecomputer.

Det kan også være, at du kan få vist et kort på tavlecomputeren eller bladre i en database med baggrunds-informationer, mens du ser en tv-serie eller en film.

I et strategispil kunne du tegne en detaljeret slagplan på din tablet og sende tropperne ud i en kamp, der bliver vist på fjernsynet, eller du kan hente oplysninger om dine modstandere i et spil som Halo 4.

Microsoft forsøger altså at skabe en sømløs oplevelse, som kobler alle dine forskellige enheder sammen i en fælles underholdnings-verden.

En del af Smartglass-konceptet minder om det, som Nintendo planlægger med sin Wii U Gamepad med indbygget skærm, men Microsofts teknologi skal altså fungere med eksisterende hardware og på tværs af platforme.

Til efteråret kommer browseren Internet Explorer også på Xbox 360, og den kan så styres med Kinect eller ved at bruge sin tablet eller smartphone som fjernbetjening med Smartglass.

Apple har også forsøgt noget lignende med sin Apple TV boks, Airplay-teknologien og Remote-applikationen til iOS, hvor man kan streame indhold til fjernsynet og bruge iPad eller iPhone som en ekstra skærm eller som en fjernbetjening.

Et spil som Real Racing 2 HD understøtter allerede en dobbeltskærms-modus, hvor man får vist ekstra-oplysninger på sin iPad mens man spiller på fjernsynet. Men det kræver, at man har et iOS-produkt og Apple TV-boksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere