Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fujitsu haler ind på HP

Fujitsu har fordoblet sit salg af servere til den offentlige sektor i Sverige og nærmer sig nu HP, som ellers dominerer markedet.

I årets første kvartal har HP solgt servere til offentlige institutioner i Sverige for 116 millioner svenske kroner, hvilket svarer til cirka 97 millioner danske kroner. Det udgør bare 53 procent af det samlede offentlige serversalg i første kvartal af 2012 i Sverige, hvilket stadig er en stor markedsandel, men for it-kæmpen HP er det en tilbagegang.

HP har nemlig tidligere siddet på godt 62 procent af det samlede serversalg til svenske myndigheder.

HP er stadig dominerende på Kammarkollegiets rammeaftale for serverindkøb i det offentlige Sverige, men mens HP er gået tilbage, har Fujitsu formået næsten at doble sin omsætning og derved mindske HP's store forspring en anelse.

På bare 17 måneder har Fujitsu øget sit serversalg til det offentlige Sverige med 12,1 procent. I første kvartal af 2012 stod Fujitsu således for 28,9 procent af serversalget, hvilket løber op i cirka 63 millioner svenske kroner.

De sidste 40 millioner svenske kroner, der blev brugt på servere i første kvartal, delte Proact, Dell, Oracle og Unisys. Se boks til højre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.