Artikel top billede

Microsoft vil købe Twitter-klon

Microsoft forhandler om at købe Twitter-klonen Yammer for mere end fem milliarder kroner.

Det ser ud til, at Microsoft er på vej med et større opkøb inden for sociale netværk til virksomheder. Både Business Insider og Bloomberg melder at Microsoft forhandler om at købe Yammer, og det ventes, at aftalen kan falde på plads allerede fredag. Prisen skulle ligge på mere end fem milliarder kroner.

Så sent som i februar modtog Yammer en frisk investering på lidt under 500 mio. kr., og dengang blev firmaets værdi anslået til næsten tre mia. kr. Nu ser det altså ud til, at værdien kan være fordoblet på få måneder.

Med et opkøb af Yammer kan Microsoft tilføje sociale netværk til sin produkt-portefølje til erhvervskunder. Dermed kommer Microsoft til at stå stærkere i kampen mod blandt andet Salesforce.com og Oracle.

Ledelsen behøver ikke være involveret

Yammer har forsøgt at etablere sig som et Twitter-alternativ for virksomheder. Med denne tjeneste kan kolleger udveksle korte beskeder med hinanden, danne grupper og dele dokumenter.
 
Det interessante er, at Yammer har valgt en anden model end de fleste andre social-networking-løsninger til erhvervsbrugere. Typisk er der tale om topstyrede løsninger, som IBM Lotus Connections eller Jive, hvor softwareleverandøren forsøger at overtale firmaets ledelse til at investere i værktøjer til blogs, wikis eller Facebook-lignende profilsider.
 
Yammer er lige omvendt. Her går man efter de enkelte medarbejdere. Ledelsen behøver slet ikke være involveret. Hver bruger med en firma-mailadresse kan bruge tjenesten gratis. Den første bruger, der tilmelder sig, opretter automatisk et netværk; alle andre brugere fra samme firma, der kommer senere, bliver automatisk tilføjet til dette netværk.

Ifølge selskabets egne tal er der omkring 200.000 virksomheder, der bruger Yammer.

Spreder sig som ringe i vandet

 
Yammer er stiftet af David Sacks, som tidligere har været involveret i betalingstjenesten PayPal. I stedet for at sælge sit produkt til virksomhederne håber Sacks altså på, at medarbejderne selv vil opdage fordelene i softwaren og begynde at bruge den - hvorefter det vil sprede sig som ringe i vandet i firmaet.
 
Han mener, at brugerne selv vil opdage, at Yammer kan gøre det lettere at kommunikere og sørge for bedre produktivitet i virksomheden.
 
Foruden den gratis version er der er en premium-udgave af Yammer, hvor der blandt andet er mulighed for at integrere systemet med virksomhedens eksisterende applikationer. Her ligger prisen på fem dollar om måneden per medarbejder.
 
I USA bliver Yammer blandt andet brugt af AAA (American Automobile Association), der er det amerikanske pendant til FDM. AAA har omstillet hele sit intranet til Yammer og oprettet 50 regionale undergrupper i et netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.