Artikel top billede

Microsoft vil købe Twitter-klon

Microsoft forhandler om at købe Twitter-klonen Yammer for mere end fem milliarder kroner.

Det ser ud til, at Microsoft er på vej med et større opkøb inden for sociale netværk til virksomheder. Både Business Insider og Bloomberg melder at Microsoft forhandler om at købe Yammer, og det ventes, at aftalen kan falde på plads allerede fredag. Prisen skulle ligge på mere end fem milliarder kroner.

Så sent som i februar modtog Yammer en frisk investering på lidt under 500 mio. kr., og dengang blev firmaets værdi anslået til næsten tre mia. kr. Nu ser det altså ud til, at værdien kan være fordoblet på få måneder.

Med et opkøb af Yammer kan Microsoft tilføje sociale netværk til sin produkt-portefølje til erhvervskunder. Dermed kommer Microsoft til at stå stærkere i kampen mod blandt andet Salesforce.com og Oracle.

Ledelsen behøver ikke være involveret

Yammer har forsøgt at etablere sig som et Twitter-alternativ for virksomheder. Med denne tjeneste kan kolleger udveksle korte beskeder med hinanden, danne grupper og dele dokumenter.
 
Det interessante er, at Yammer har valgt en anden model end de fleste andre social-networking-løsninger til erhvervsbrugere. Typisk er der tale om topstyrede løsninger, som IBM Lotus Connections eller Jive, hvor softwareleverandøren forsøger at overtale firmaets ledelse til at investere i værktøjer til blogs, wikis eller Facebook-lignende profilsider.
 
Yammer er lige omvendt. Her går man efter de enkelte medarbejdere. Ledelsen behøver slet ikke være involveret. Hver bruger med en firma-mailadresse kan bruge tjenesten gratis. Den første bruger, der tilmelder sig, opretter automatisk et netværk; alle andre brugere fra samme firma, der kommer senere, bliver automatisk tilføjet til dette netværk.

Ifølge selskabets egne tal er der omkring 200.000 virksomheder, der bruger Yammer.

Spreder sig som ringe i vandet

 
Yammer er stiftet af David Sacks, som tidligere har været involveret i betalingstjenesten PayPal. I stedet for at sælge sit produkt til virksomhederne håber Sacks altså på, at medarbejderne selv vil opdage fordelene i softwaren og begynde at bruge den - hvorefter det vil sprede sig som ringe i vandet i firmaet.
 
Han mener, at brugerne selv vil opdage, at Yammer kan gøre det lettere at kommunikere og sørge for bedre produktivitet i virksomheden.
 
Foruden den gratis version er der er en premium-udgave af Yammer, hvor der blandt andet er mulighed for at integrere systemet med virksomhedens eksisterende applikationer. Her ligger prisen på fem dollar om måneden per medarbejder.
 
I USA bliver Yammer blandt andet brugt af AAA (American Automobile Association), der er det amerikanske pendant til FDM. AAA har omstillet hele sit intranet til Yammer og oprettet 50 regionale undergrupper i et netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere