Artikel top billede

F-Secure advarer virksomheder mod Siri

Den seneste advarsel mod Siri kommer en måned efter, at IBM bandlyste den digitale assistent i sine netværk.

Nu advarer antivirus-firmaet F-Secure mod at bruge den digitale assistent Siri fra Apple i virksomheds-netværk. F-Secure mener at Siri er helt uegnet til professionel brug. I sidste måned var det IBM, der forbød Siri i sine interne netværk. Her frygter man også, at de talte forespørgsler bliver overført til Apple og gemt.

Siri er en stemmestyret digital butler, som kan finde alle slags informationer. Når du snakker med Siri bliver optagelsen sendt til Apple og konverteret til tekst, hvorefter den bliver færdigbehandlet og resultatet sendt tilbage til telefonen.

Siri overfører også mange andre informationer, som f.eks. navne på personer i adressebogen (nødvendigt hvis du beder Siri om at ringe op til en kontakt) eller kalenderaftaler.

Apple fortæller ikke, hvor længe disse informationer bliver gemt på serverne eller hvem der har adgang til at se dem.

"Fire ud af ti brugere er ikke bekymret over virksomhedsdata og tror ikke, at der kan ske en lækage. Siri er meget sød og jeg synes godt om den, men når du stiller et spørgsmål, bliver data ikke gemt på din iPhone - det bliver sendt til et datacenter i Oregon," advarer F-Secures Maria Nordgren ifølge ZDNet.

Hun mener at hackere kan få fat i Siri-data og bruge dem til at danne en meget komplet profil af brugeren. Det er også bekymrende, at Apple kan få adgang til data fra konkurrenterne, hvis de bruger Siri.

Ingen adgang for Siri

Hos IBM har man ligesom mange andre virksomheder en "Bring Your Own Device" politik, hvor man tillader at medarbejderne kan tage deres egne smartphones og tavlecomputere med på arbejde. Men det gælder altså ikke for Siri.

Wired har tidligere kigget nærmere på licensaftalen for iPhone og fundet følgende afsnit:

"By using Siri or Dictation, you agree and consent to Apple's and its subsidiaries' and agents' transmission, collection, maintenance, processing, and use of this information, including your voice input and User Data, to provide and improve Siri, Dictation, and other Apple products and services".

Det kan være meget personlige og følsomme informationer, der lander hos Apple, og det har da også fået American Civil Liberties Union til at advare mod Siri.  

Men det samme problem gælder for mange andre applikationer og internet-tjenester. Google sender også din søgeforespørgsel til firmaets servere og gemmer data om brugerne. Men IBM har ikke forbudt Google.

Indtil nu har Siri kun været tilgængelig på iPhone 4S, men i denne uge kunne Apple fortælle, at Siri også kommer til tavlecomputeren iPad. Den bruges også i mange virksomheder og dermed bliver problemet med den potentielle sladrehank endnu mere akut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.