Artikel top billede

Proshop efter politianmeldelse: Vi lægger os på ryggen

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt onlinebutikken for at overtræde markedsføringsloven. Vi har lavet en fejl, erkender direktør Morten Duch.

Man skal oplyse om omkostningerne, når man annoncerer, at man sælger varer på afbetaling. Det har Proshop nu fået at vide på den hårde måde. Forbrugerombudsmanden har anmeldt onlinebutikken for overtrædelse af markedsføringsloven på netop det punkt.

"Vi lægger os ned på ryggen. Det var en svipser," siger proshop-direktør Morten Duch.

Kernen i sagen at Proshop i en periode i 2010 og 2011 markedsførte en computer og telefon, som kunderne kunne købe både kontant eller via afbetaling i 42 eller 36 måneder.

Men som forbrugerombudsmanden anfører: "Omkostningerne ved at købe på kredit var ikke oplyst, men regnede man på det, ville man komme frem til, at kreditprisen var ca. 3 gange så høj som kontantprisen."

Morten Duch fra Proshop forklarer, at det var en fejl, der var slet i marketingafdelingen, hvor man havde fået en ide, og så satte den i værk uden at få kontrolleret om tingene var i orden. Kampagnen var ganske kort og kun ganske få kunder benyttede sig af tilbuddet, som allerede var taget af plakaten et halvt år før Forbrugerombudsmanden henvendte sig til Proshop.

"Normalt sælger vi slet ikke på afbetaling. Det er ikke et forretningsområde for os, og vi har faktisk heller ikke gjort det siden. Det er en fodfejl, og det var dumt," siger Morten Duch.

Hos Forbrugerombudsmanden fortæller chefkonsulent Katrine de Neergaard, at Proshop har oplyst, at det var en medarbejder, der begik fejlen.

"Der er da noget, som tyder på det er en fejl, for det er sjældent vi ser, at der overhovedet ikke er nogle kreditoplysninger. Og de kunne godt se den var helt gal, da de blev klar over det. Men igen. Som virksomhed er man ansvarlig for sine medarbejdere," konstaterer hun.

Hos Proshop er direktør Morten Duch ikke helt fri for at være lidt ærgerlig over, at Forbrugerombudsmanden gør så meget ud sagen.

"Men vi må anerkende, at vi har begået en fejl. Det har vi rettet op," siger han.

Hos Forbrugerombudsmanden erkender Katrine de Neergaard, at sagen sagtens kan ende med at Proshop får en bøde uden at komme i retten. Men selv om det ender med en mindre bøde, så skal sagen forbi politiet.

"Vi har hos Forbrugerombudsmanden ingen mulighed for at give administrative bøder. Så derfor skal vi rundt om politiet med sådan en sag. Også selv om den ender med et bødeforlæg. Det er nu op til politiet," siger hun.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.