Artikel top billede

Cisco fyrer 1.300 medarbejdere

Antallet af ordrer er faldende, så hvis virksomheden skal bevare et rimeligt overskud, skal der spares på udgiftssiden. Og det bliver der så nu.

Den amerikanske netværksgigant Cisco meddelte mandag, at virksomheden står over for en større fyringsrunde. Der skal nu skæres to procent af den samlede globale medarbejderstab fra. Det betyder, at omkring 1.300 Cisco-medarbejdere inden længe vil modtage en fyreseddel.

Den planlagte fyringsrunde proklameres blot et år efter, at Cisco skar mere end 10.000 medarbejdere af lønningslisten.

Tilbage i sommeren 2011 afhændede Cisco sin fabrik i Mexico til den kontroversielle taiwanske virksomhed Foxconn. De 5.000 Cisco-medarbejdere på fabrikken blev overtaget af Foxconn. De beholdt derved jobbet og fik bare ny arbejdsgiver. Op mod 6.500 Cisco-medarbejdere var knap så heldige, eftersom de blev opsagt.

Endnu en gang er den amerikanske virksomhed så økonomisk presset, at ledelsen ser sig nødsaget til at afskedige yderligere 1.300 medarbejdere for at spare på udgifterne.

Hvorvidt de planlagte nedskæringer kommer til at berøre Cisco Systems Danmark, ved CRN ikke, da det endnu ikke er offentligt meldt ud, hvilke afdelinger og landekontorer der står for skud denne gang.

På grund af ferie har det heller ikke været muligt at få en kommentar fra det danske hovedkontor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere