Artikel top billede

Back to Work - Hvor sjovt er det lige?

Er det egentlig så sjovt at komme tilbage på arbejde, som du troede i morges?

Mandag morgen (..for et par år siden)

Det er som om solen har glemt at stå op. Måske er det fordi jeg er stået op meget tidligere end jeg har gjort de seneste 3 uger. Første arbejdsdag efter den lange sommerferie.

Huset er stille, ungerne sover og jeg glæder mig i grunden til noget voksentid; til bare at køre og lade dem selv tage ansvar for deres sommerferiekedsomhed - har en følelse af skadefro -nu må de selv finde ud af det.

Dejligt med en god grund til grænsesætning og til ikke at falde for plagerier om besøg i diverse indkøbscentre (læs: mit Dankort), der tilsyneladende er den eneste mulige sommerferie-beskæftigelse for en pige på 15.

Morgenbad afløser formiddagsbad, eller "hovsa jeg kom da vist slet ikke i bad i dag" - I grunden den bedste start på dagen. Friskheden, velduften og den nybarberet hage baner vejen til en ny dag på en måde, så jeg får følelsen af at kunne klare alt. Det er som om, jeg i dag er ligeglad med synet i spejlet af rynkerne i ansigtet, de tenderende rødvinspatter og den lille topmave.

Yes, far skal på arbejde!

På arbejde hvor kropsligt forfald afløses af mangeårig erfaring, og hvor manglende autoritet på hjemmefronten afløses af medarbejdernes respekt for lønforhøjelse og frygt for fyring.

Arrhhh. Det er skønt at gå på arbejde!

Faktisk står det i skærende kontrast til den følelse jeg havde da jeg gik på ferie:

Dengang havde jeg den enorme glæde over at skulle væk fra salgsbudgetter, væk fra de evigt klagende irriterede medarbejdere, væk fra den konstant pressende chef, og kunderne med de evindelige urimelige forlangender om lavere priser og kortere leveringstider.

Det er da også godt nok mærkeligt at ha' strømper på igen. Jeg syntes læderskoene strammer lidt og jeg har også lyst til at åbne en knap til i skjorten. Det er i grunden ufatteligt, hvor hurtigt man kan vende sig til kun at gå i t-shirt, korte bukser og sandaler.

Men frustrationen over min krops manglende plads i tøj og sko, bliver hurtig afløst af følelsen af uendelig plads. Hvor i alverden er alle bilerne på motorvejen, ingen kø, jeg flyver af sted og ankommer til arbejdet 15 min. før planlagt.

På vej ind af hovedindgangen synger jeg videre på sangen fra go' morgen P3, samtidig med jeg siger god morgen til de søde piger i receptionen med et større smil end normalt, og tager mig god tid til at udveksle sommerferie-høflighedsfraser.

Endelig er tiden kommet til at få tændt for computeren og komme i gang med arbejdet.

Fuck! Over 400 ulæste mails toner sig op i min mailbox i uprioriteret rækkefølge. For en time siden sang jeg ind af døren. Nu synes jeg allerede, at glæden ved at komme hjemmefra er afdæmpet markant. Det vil tage mig en uge at kommen igennem det her.

Et kort øjeblik overvejer jeg at slette dem alle samme og se hvad der sker. I stedet vælger jeg at prioritere. først chefens, de største kunder og så må resten vente. Alle mails jeg er cc på ryger i en folder for sig selv, så må jeg se hvornår jeg får læst dem. Nu kan jeg sikkert få bund i mailboxen på onsdag.

Dagen slutter med en pæn lang to do liste, og jeg er slet ikke kommet så langt i de mange mails, som jeg havde håbet. Jeg kører hjem lettere misfornøjet. Den manglende trafik glæder mig nu langt fra så meget, som den gjorde i morges. Glæden fra i morges er væk. Hvor blev den af?

...ja, hvad gik der i grunden galt?

Ovennævnte beskrivelse af første arbejdsdag efter sommerferien ligger nogle år tilbage. Dilemmaet er, at både glæden før ferien og glæden efter ferien er forankret i det, som jeg ønskede at komme væk fra.

Da ferien startede, lå glæden i at komme væk besværlighederne på arbejdet, og da jeg skulle tilbage lå glæden i at komme væk hjemmefra. Det er en kendt problemstilling - som jeg ser i mit daglige arbejde - og som præger manges liv og hverdag. En evig kamp om at komme væk fra noget.

Det er manden der vil skilles for at slippe for den sure kone. Men når han endelig har taget sig sammen til at skride, så befinder han sig pludseligt i et enormt tomrum, hvor han ingen anelse har om, hvad han skal stille op med sig selv, nu da det han ville væk fra er væk.

Jeg ser det ofte, at det, der med et finere ord kaldes work life balance, ikke fungerer. Mange har overordentligt svært ved at finde ud af hvad de er på vej væk fra, og - måske især - hvad de er på vej til.

Derfor har Jeg mange gange givet mine klienter en meget simpel opgave;

"Den næste måned må du alene bruge din tankevirksomhed på det du er på vej til, når du transporterer dig fra hjem og arbejde".

Effekten for mange er så stor, at det bliver en ny vane. Prøv selv!

Har du som mange andre brugt sommerferien til at overveje at skifte job? Har dit fokus så været på hvad du vil væk fra, eller hvad ønsker du i virkeligheden ønsker at opnå i et nyt job?

Ja eksemplerne er mange.

Hvor længe vil du fokuserer på det du ønsker at undgå frem for det, du ønsker at opnå?

Velkommen tilbage fra sommerferie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.