Artikel top billede

Her er de bedste afsløringer fra retssagen mellem Apple og Samsung

Retssagen giver et unikt indblik i Apples tophemmelige produktudvikling. Se de fem mest interessante ting, sagen har lært os.

Den igangværende retssag mellem Apple og Samsung er en af de mest interessante patentretssager i nyere tid. 

Ikke mindst fordi parternes bevisførelse byder på den ene saftige afsløring efter den anden, og den har givet os et unikt indblik i produktudviklings-processer, der ellers normalt er omgærdet med et enormt hemmelighedskræmmeri. 

Her er fem af de mest interessante afsløringer. 

1. Afsløring: Apple har overvejet en iCar
Efter succesen med iPod'en begyndte Apple at lede efter nye produktkategorier, som virksomheden kunne kaste sig over. 

Og retssagen afslører, at Apple-cheferne blandt andet overvejede at producere en Apple-brandet bil. Efter alt at dømme blev det dog blot ved snakken, selv om vi uden tvivl er en del, der gerne vil se, hvordan en bil designet af Apples chefdesigner Jonathan Ive ville have set ud. 

Britiske Jonathan Ive har angiveligt selv et svagt punkt for engelske biler som Aston Martin og Bentley, mens Steve Jobs sværgede til tyske biler, hvor han i mange år har kørt en Mercedes SL55 og ligeledes er blevet set i en Audi A5, og i sine unge dage kørte han i en Porsche 928.

2. Apple henter inspiration fra Sony

Sony var en af de virksomheder, som Steve Jobs både beundrede og så ned på.

Han foragtede Sony for at være faldet af på den i de seneste år, men mest af alt beundrede han virksomhedens bedrifter 
i tidligere tider. 

Det kom blandt andet til udtryk, da Apple-designeren Shin Nishibori i 2006 blev sat til at tegne en Apple-telefon i klassisk Sony-stil.

Dokumenter fra retssagen viser tegninger af en telefon, der minder meget om det design, som vi i dag kender fra iPhone 4 og iPhone 4S.

Dog med den forskel, at tegningerne alle er blevet udstyret med et Sony-logo - bortset fra en enkelt tegning, hvor S'et i Sony-logoet er byttet ud med et J. Åbenlyst en hyldest til Apple-designer Jonathan Ive, der også går under navnet Jony.

Sådan så de første udgaver af iPaden ud

3. Ville lave iPhonen med bøjet glas

Meget tyder på, at Apple helst ville have lavet en Phone med bløde kurver i stedet for den lidt kantede form, som den nuværende iPhone har.

Under retssagen er der i hvert fald blevet lækket billeder af en iPhone-prototype, der umiddelbart ligner den nuværende iPhone, men dog med den forskel, at telefonens glas er formet i en lille blød bue.

Ifølge vores amerikanske søstermagasin Networkworld valgte Apple dog ikke at sætte prototypen i produktion, fordi der var for høje produktionsomkostninger ved at bruge formet glas.

4. IPad'en er 10 år gammel

Allerede tilbage i starten af årtusindskiftet var Apple i fuld gang med at designe en iPad.

Dokumenter fra retssagen har afsløret tegninger af tidlige udgaver af iPad'en, der menes at stamme fra årene mellem 2002 og 2004.

Tegningerne afslører en iPad, der har umiskendelige ligheder med mange af de tablets, vi kender i dag. 

Men alligevel er der sket en del siden, og på billederne ser vi da også en iPad, der ser ud til at være større og ikke mindst tykkere end den iPad, vi kender i dag. 

Andre retsdokumenter viser ligeledes billeder af en tidlig iPad-prototype, der er udstyret med et støtteben, der gør, at den eksempelvis kan stå oprejst på et bord, mens brugeren ser film.

En funktion som Microsofts kommende Surface-tablet i øvrigt også har. 

5. Steve Jobs var positiv over for en mini-iPad

Mange forholder sig skeptisk til de vedholdende rygter om, at Apple er på trapperne med en iPad Mini. Skepsissen skyldes blandt andet, at Steve Jobs har hævdet, at brugeroplevelsen er for dårlig på små tablets med 7-tommer skærme.

Men i retsdokumenterne indgår der en intern e-mailkorrespondance, hvor Apple-chefen Eddy Cue, der står i spidsen for iTunes Store og App Store, taler positivt om en Samsung Galaxy Tab på 7 tommer og slår på tromme for, at Apple også laver en iPad i samme størrelse.

Og til sidst i mailen tilføjer han:

"Jeg har sagt det samme til Steve flere gange efter Thanksgiving, og sidste gang virkede han modtagelig", skrev Eddy Cue i e-mailen.

Læs også:
 

Tysk domstol ophæver forbud mod Samsung-tablet

11 fede og lærerige citater fra Steve Jobs-bogen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere