Artikel top billede

Ny opfindelse: Fremtidens telefon har måske et batteri af uld

Amerikanske forskere har opfundet et stykke stof, der kan oplade din smartphone med kropsvarme.

Snart behøver du måske ikke længere frygte, at mobiltelefonen løber tør for batteri, når du ikke har en stikkontakt inden for rækkevidde.

Hvis det går, som en række amerikanske forskere håber, vil du i stedet kunne bruge din kropsvarme.

Forskerne har udviklet en særlig type kunstig uld, som de har døbt Power Felt.

Ifølge den amerikanske netavis newsobserver.com skaber ulden energi, hvis blot du holder den i din hånd eller sidder på den.

Power Felt, der er udviklet af forskere ved Wake Forest University i den amerikanske stat North Carolina, er lavet af en række ultra-små nanorør i kulstof, der kapslet ind i små fleksible plastikfibre, som så er vævet sammen, så det ligner et stykke stof.

Udnytter temperaturforskelle

Ifølge Newsobserver.com udnytter stoffet temperaturforskelle til at skabe energi - eksempelvis forskellen mellem din kropstemperatur og temperaturen i et lokale.

Men en af forskerne bag opfindelsen, David Carroll, forklarer til Newsobserver.com, at opfindelsen også kan skabe elektricitet via vibrationer - eksempelvis fra en person, der går, eller blot en bil, der bumler af sted på vejen.

Forskerne anslår, at du eksempelvis vil kunne forbedre batteritiden på din mobiltelefon med op til 20 procent ved at pakke den ind i Power Felt. Men der arbejdes stadigvæk på at gøre de elektricitets-skabende fibre endnu tyndere, hvilket vil gøre det muligt at væve endnu flere af dem ind i stoffet og dermed øge energiskabelsen.

På længere sigt forestiller forskerne sig også, at elbiler vil kunne øge deres rækkevidde, hvis bilsæderne er beklædt med Power Felt, og at det vil kunne blive en uundværlig del af nødhjælpspakker, hvor det elektrisk stykke stof kan bruge til at oplade lommelygter og radioer.

Forskerne forudser dog, at Power Felt i første omgang finder vej til legetøj, hvor det eksempelvis kan bruges til at drive små elmotorer.

Læs også:
 

9 trick: Giv din iPhone fantastisk batteritid

Bye-bye til mobilopladere - Her er de trådløse afløsere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere