Artikel top billede

Data Discount nedtoner CBC-krig i Aalborg

CBC-forhandleren i Aalborg ser ikke Labtech Data som en direkte konkurrent.

Sølle seks husnumre adskiller de to forhandlere på Boulevarden i Aalborg.

Alligevel ser Jesper Graungaard, der er indehaver af CBC-forhandleren Data Discount, ikke en direkte konkurrent i Frank Andersens Labtech Data, der i denne uge blev medlem af CBC-kæden.

"Frank og jeg har ligget ved siden af hinanden i 15 år, og jeg har et fint kollegialt forhold til ham," siger Jesper Graungaard.

Han afviser, at det skulle være et problem, at de to butikker ligger 200 meter fra hinanden.

"Ligemeget hvor god jeg er til at drive min forretning, kan jeg ikke gøre alle kunder tilfredse, og Aalborg er en rimelig stor by, hvor der er plads til flere spillere på markedet," lyder det fra indehaveren af Data Discount, der ser langt større konkurrenter i internettet og de store kæder som Fona og Elgiganten.

Geografisk begrænsning

Det er netop afstanden mellem butikkerne, der betyder, at Labtech ikke kan markere sig under CBC's faner i Aalborg og Vejgaard.

"Vi har to fine forretninger i Aalborg, der giver god service til kunderne, og Franks profil passer godt ind i CBC's profil med eget værksted. Han kommer bare ikke til at kunne bruge det rent markedsføringsmæssigt i 9000 Aalborg, men kan han selvfølgelig i de andre afdelinger, han har," fortæller Jesper Graungaard med henvisning til, at Labtechs to butikker i Aalborg og Vejgaard på grund af vedtægterne i CBC ikke kan skilte med medlemskabet i butiksruden.

"Vi har haft en lignende potentiel konflikt i CBC et andet sted i landet, hvor to butikker lå op og ned ad hinanden, og der kom det nye medlem ikke med i markedsføringsdelen. Det står jo i spillereglerne for CBC, når man melder sig ind, at der er en fysisk blokering på et vist antal kilometer i en bestemt zone," forkarer Jesper Graungaard.

Labtech-indehaver  Frank Andersen kan benytte sig af de indkøbsaftaler, som CBC-medelemskabet giver mulighed for, men det kommer ikke til at betyde den store forskel ifølge Jesper Graungaard, der mener, at Labtech-indehaven altid har været en rigtig dygtig købmand. Han har derfor svært ved at forestille sig, at Frank Andersen får bedre priser med CBC-samarbejdet, end han har haft før.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere