Artikel top billede

Microsoft: Nu kommer PC Plus-æraen

Microsoft erkender nu, at den personlige computer er død. Nu hedder det PC Plus, og her vil softwaregiganten forsøge at sætte sig i spidsen.

Der har været meget snak om, at pc'en er død. Nu er det Microsoft selv - selskabet, der nok har tjent mere end noget andet på den personlige computer - som erklærer pc-tidsalderen for slut. Nu kommer vi ind i PC Plus-æraen, og PC står for Personalized Computing. Sådan lød budskabet fra Microsoft under IFA-messen i Berlin, skriver heise online.

Microsofts platform-evangelist Peter Jaeger talte om at garantere en "ensartet brugeroplevelse" og her mener softwaregiganten, at man står i en helt unik position. Det kommende Windows 8 kører både på almindelige computere og tablets. Softwaregiganten bruger hvert år omkring 60 milliarder kroner på forskning og mener derfor, at man står stærkt, når det gælder om at præge fremtidens trends.

På IFA-messen blev der præsenteret omkring 30 nye tablets med Windows 8, og Microsoft kommer selv med sin Surface-computer senere på året.

Den amerikanske teknologi-profet Ray Kurzweil var inviteret til at tale under "What's Next" konferencen på IFA, og han henviste til Bill Gates' berømte "Open Letter to the Hobbyists", som efter hans mening skabte grundlaget for hele branchen.

Kurzweils nyeste bog "How to Create a Mind - The Secret of the Human Thought Revealed" forudsiger, at menneskets hjerne kan genskabes i computeren inden for de næste 15 år. Til den tid vil mennesket være i stand til at bygge intelligente maskiner.

Der var også et lille indblik i den konkrete forskning hos Microsoft Research. En stor del af den aktuelle forskning handler om Kinect og hvordan denne interaktion mellem menneske og maskine kan udvides med avatarer og "aktive objekter", fortalte Christop Bishop fra Microsoft Research Center i Cambridge.

Der forskes i teknologier som Omnitouch, hvor alle overflader kan forvandles til touch-paneler, og Microsoft viste en video med systemet Kinetre, der overfører bevægelser fra mennesker til virtuelle genstande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere