Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft: Nu kommer PC Plus-æraen

Microsoft erkender nu, at den personlige computer er død. Nu hedder det PC Plus, og her vil softwaregiganten forsøge at sætte sig i spidsen.

Der har været meget snak om, at pc'en er død. Nu er det Microsoft selv - selskabet, der nok har tjent mere end noget andet på den personlige computer - som erklærer pc-tidsalderen for slut. Nu kommer vi ind i PC Plus-æraen, og PC står for Personalized Computing. Sådan lød budskabet fra Microsoft under IFA-messen i Berlin, skriver heise online.

Microsofts platform-evangelist Peter Jaeger talte om at garantere en "ensartet brugeroplevelse" og her mener softwaregiganten, at man står i en helt unik position. Det kommende Windows 8 kører både på almindelige computere og tablets. Softwaregiganten bruger hvert år omkring 60 milliarder kroner på forskning og mener derfor, at man står stærkt, når det gælder om at præge fremtidens trends.

På IFA-messen blev der præsenteret omkring 30 nye tablets med Windows 8, og Microsoft kommer selv med sin Surface-computer senere på året.

Den amerikanske teknologi-profet Ray Kurzweil var inviteret til at tale under "What's Next" konferencen på IFA, og han henviste til Bill Gates' berømte "Open Letter to the Hobbyists", som efter hans mening skabte grundlaget for hele branchen.

Kurzweils nyeste bog "How to Create a Mind - The Secret of the Human Thought Revealed" forudsiger, at menneskets hjerne kan genskabes i computeren inden for de næste 15 år. Til den tid vil mennesket være i stand til at bygge intelligente maskiner.

Der var også et lille indblik i den konkrete forskning hos Microsoft Research. En stor del af den aktuelle forskning handler om Kinect og hvordan denne interaktion mellem menneske og maskine kan udvides med avatarer og "aktive objekter", fortalte Christop Bishop fra Microsoft Research Center i Cambridge.

Der forskes i teknologier som Omnitouch, hvor alle overflader kan forvandles til touch-paneler, og Microsoft viste en video med systemet Kinetre, der overfører bevægelser fra mennesker til virtuelle genstande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.