Artikel top billede

Slut med at betale for apps

Næsten alle programmer til smartphones vil fremover være gratis.

Snart er det slut med at betale for applikationer til mobile platforme. Det forudsiger Gartner i en ny rapport. Allerede i 2012 vil 90 pct. af alle app-downloads være gratis software. Det anslås, at der bliver hentet 45 milliarder apps i år, men langt de fleste koster altså ikke noget.

Det betyder ikke nødvendigvis, at brugeren ikke kommer til at betale noget alligevel. Typisk er der tale om en freemium-model, hvor man skal betale for ekstra indhold inde i selve programmet. Det kan være ekstra baner, våben eller andre genstande i et spil, eller nye baggrunde, teksturer og filtre i et grafik-program. Mange apps bliver også finansieret med annoncer.

I løbet af de kommende år vil andelen af gratis software stige endnu mere. Gartner forventer, at den rammer 93 pct. i 2016.

Hvis man ser på de betalingspligtede apps, så ligger prisen typisk meget lavt. Ni ud ti solgte apps koster mellem 1 og 3 dollar. Selv om det kan blive en god forretning, hvis man kan sælge millioner af apps, er det typisk ikke her, pengene skal hentes.

Et andet analysefirma, iSupply, forudsagde tidligere i år, at markedet for de såkaldte "in-app purchases" vil blive næsten seksdoblet fra 970 mio. dollar i 2011 til 5,6 mia. dollar i 2015. Her hjælper det selvfølgelig også, at antallet af smartphone-brugere stiger hele tiden.

Gartner forudsiger, at salg af indhold i applikationer vil udgøre næsten halvdelen af omsætningen med mobile apps i 2016. I den nye Windows Store er der allerede understøttelse for "in-app purchases".

Det kan ikke overraske, at Apple sidder tungt på dette marked. En fjerdedel af alle mobile apps ligger i Apples App Store. Det forventes, at App Store rammer 25 milliarder downloads i år.

I 2016 forventes det samlede antal downloads af mobile apps at nå næsten 300 milliarder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.