Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Canon og Panasonic lukker fabrikker i Kina

En strid mellem Japan og Kina rammer nu elektronik-produktionen.

Både Canon og Panasonic har midlertidigt lukket flere af deres fabrikker i Kina. Det melder BBC. I de seneste dage har kinesiske demonstranter angrebet adskillige japansk-ejede fabrikker. Det er en del af en protestbølge mod Japan, som skyller hen over Kina i øjeblikket.

Den japanske regering har indgået en aftale om at købe en omstridt øgruppe fra den private, japanske ejer. Men både Kina og Taiwan hævder, at øerne hører med til deres territorium.

Der er ingen bosættelser på øgruppen, der hedder Senkaku i Japan og Diayou i Kina, men de skulle være rige på råstoffer.

I weekenden er tusindvis af demonstranter gået på gaderne i Kina for at protestere mod Japan og de har brændt japanske flag og angrebet Toyota-forhandlere.

Efter angreb mod fabrikkerne har Canon og Panasonic besluttet at stoppe produktionen i Kina i nogle dage. De forventer dog at kunne genåbne snart.

Men protesterne kan få større konsekvenser for den globale elektronik-produktion, hvor en meget stor del foregår i Kina. Ifølge analytikere er lønomkostningerne steget i Kina over den seneste tid, og dermed har landet ikke længere en stor fordel i forhold til sine naboer i regionen.

De seneste protester kan få store japanske elektronik-producenter til at genoverveje mulighederne for at flytte fabrikkerne til andre lande, som Thailand, hvor man er mere velvillig over for Japan.

Det kan bremse den økonomiske vækst i Kina og beskadige handelsrelationerne mellem de to lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.