Artikel top billede

Atea mister kontrakt til en halv milliard

Atea skulle levere pc'er og printere til politiet i Sverige for 500 millioner kroner. Uenighed om vilkårene har nu fået politiet til at trække sig.

Uenighed om en tilbagekøbsordning betyder, at Atea må vinke farvel til en kæmpeordre på pc'er og printere til det svenske politi.

Så efter otte måneders hårde forhandlinger ender kæmpekontrakten på mere end en halv milliard svenske kroner mellem det svenske politi og Atea med at blive skrottet. Det skriver It24.se.

Baggrunden for den skrottede kæmpekontrakt er størrelsen på den tilbagekøbsordning, der var en del af aftalen. Politiets opfattelse var, at Atea skulle betale 160 millioner svenske kroner for politiets gamle udstyr, mens Atea på sin side hævder, at beløbet ikke var specificeret i aftalen og ville diskutere beløbets størrelse.

"Vores opfattelse har været, at de 160 millioner kroner indgik i aftalen, men Atea havde altså en anden opfattelse," siger Lars Lindahl, afdelingschef ved det svenske rigspolitiet.

Ordren, som Atea satte sig på i begyndelsen af i år, omfatter levering af 30.000 pc'er og printere til politiet til en værdi af i alt 508 millioner svenske kroner.

"På grund af de forskellige opfattelser af, hvad overtagelsen af det eksisterende udstyr omfattede, var det ikke muligt for os at komme i mål med kontrakten," siger Carl-Johan Hultenheim, administrerende direktør for Atea i Sverige til It24.se.

Stort prestigetab

På spørgsmålet om ikke denne kuldsejlede kontrakt med politiet er et stort prestigetab for Atea, siger direktøren.

"Vi kommer altid i mål med vores samarbejder, men denne gang manglede forudsætningerne, som vi tolkede overtagelsen ud fra. Samtidig er det vigtigste, at politiet kan leve op til sit ansvar."

Politiet har i dag cirka 40.000 computere, som det var tænkt skulle erstattes med omkring 30.000 nye i løbet af en treårs periode med mulighed for en forlængelse af perioden med to gange et år.

Lars Lindahl bekræfter overfor It24.se, at samarbejdet ophæves formelt her i efteråret, men at parterne skilles i "den bedste forståelse".

Ifølge politichefen er det "meget usædvanligt", at parterne ikke kan blive enige om indholdet i en aftale, efter at det ér besluttet, hvem der får ordren, og at der pludselig er uenighed om indholdet i en kontrakt, som der tidligere var enighed om.

Nu forsøger politiet at rydde op i det kuldsejlede projekt med egne ressourcer og eksterne konsulenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere