Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Atea mister kontrakt til en halv milliard

Atea skulle levere pc'er og printere til politiet i Sverige for 500 millioner kroner. Uenighed om vilkårene har nu fået politiet til at trække sig.

Uenighed om en tilbagekøbsordning betyder, at Atea må vinke farvel til en kæmpeordre på pc'er og printere til det svenske politi.

Så efter otte måneders hårde forhandlinger ender kæmpekontrakten på mere end en halv milliard svenske kroner mellem det svenske politi og Atea med at blive skrottet. Det skriver It24.se.

Baggrunden for den skrottede kæmpekontrakt er størrelsen på den tilbagekøbsordning, der var en del af aftalen. Politiets opfattelse var, at Atea skulle betale 160 millioner svenske kroner for politiets gamle udstyr, mens Atea på sin side hævder, at beløbet ikke var specificeret i aftalen og ville diskutere beløbets størrelse.

"Vores opfattelse har været, at de 160 millioner kroner indgik i aftalen, men Atea havde altså en anden opfattelse," siger Lars Lindahl, afdelingschef ved det svenske rigspolitiet.

Ordren, som Atea satte sig på i begyndelsen af i år, omfatter levering af 30.000 pc'er og printere til politiet til en værdi af i alt 508 millioner svenske kroner.

"På grund af de forskellige opfattelser af, hvad overtagelsen af det eksisterende udstyr omfattede, var det ikke muligt for os at komme i mål med kontrakten," siger Carl-Johan Hultenheim, administrerende direktør for Atea i Sverige til It24.se.

Stort prestigetab

På spørgsmålet om ikke denne kuldsejlede kontrakt med politiet er et stort prestigetab for Atea, siger direktøren.

"Vi kommer altid i mål med vores samarbejder, men denne gang manglede forudsætningerne, som vi tolkede overtagelsen ud fra. Samtidig er det vigtigste, at politiet kan leve op til sit ansvar."

Politiet har i dag cirka 40.000 computere, som det var tænkt skulle erstattes med omkring 30.000 nye i løbet af en treårs periode med mulighed for en forlængelse af perioden med to gange et år.

Lars Lindahl bekræfter overfor It24.se, at samarbejdet ophæves formelt her i efteråret, men at parterne skilles i "den bedste forståelse".

Ifølge politichefen er det "meget usædvanligt", at parterne ikke kan blive enige om indholdet i en aftale, efter at det ér besluttet, hvem der får ordren, og at der pludselig er uenighed om indholdet i en kontrakt, som der tidligere var enighed om.

Nu forsøger politiet at rydde op i det kuldsejlede projekt med egne ressourcer og eksterne konsulenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.