Artikel top billede

Atea mister kontrakt til en halv milliard

Atea skulle levere pc'er og printere til politiet i Sverige for 500 millioner kroner. Uenighed om vilkårene har nu fået politiet til at trække sig.

Uenighed om en tilbagekøbsordning betyder, at Atea må vinke farvel til en kæmpeordre på pc'er og printere til det svenske politi.

Så efter otte måneders hårde forhandlinger ender kæmpekontrakten på mere end en halv milliard svenske kroner mellem det svenske politi og Atea med at blive skrottet. Det skriver It24.se.

Baggrunden for den skrottede kæmpekontrakt er størrelsen på den tilbagekøbsordning, der var en del af aftalen. Politiets opfattelse var, at Atea skulle betale 160 millioner svenske kroner for politiets gamle udstyr, mens Atea på sin side hævder, at beløbet ikke var specificeret i aftalen og ville diskutere beløbets størrelse.

"Vores opfattelse har været, at de 160 millioner kroner indgik i aftalen, men Atea havde altså en anden opfattelse," siger Lars Lindahl, afdelingschef ved det svenske rigspolitiet.

Ordren, som Atea satte sig på i begyndelsen af i år, omfatter levering af 30.000 pc'er og printere til politiet til en værdi af i alt 508 millioner svenske kroner.

"På grund af de forskellige opfattelser af, hvad overtagelsen af det eksisterende udstyr omfattede, var det ikke muligt for os at komme i mål med kontrakten," siger Carl-Johan Hultenheim, administrerende direktør for Atea i Sverige til It24.se.

Stort prestigetab

På spørgsmålet om ikke denne kuldsejlede kontrakt med politiet er et stort prestigetab for Atea, siger direktøren.

"Vi kommer altid i mål med vores samarbejder, men denne gang manglede forudsætningerne, som vi tolkede overtagelsen ud fra. Samtidig er det vigtigste, at politiet kan leve op til sit ansvar."

Politiet har i dag cirka 40.000 computere, som det var tænkt skulle erstattes med omkring 30.000 nye i løbet af en treårs periode med mulighed for en forlængelse af perioden med to gange et år.

Lars Lindahl bekræfter overfor It24.se, at samarbejdet ophæves formelt her i efteråret, men at parterne skilles i "den bedste forståelse".

Ifølge politichefen er det "meget usædvanligt", at parterne ikke kan blive enige om indholdet i en aftale, efter at det ér besluttet, hvem der får ordren, og at der pludselig er uenighed om indholdet i en kontrakt, som der tidligere var enighed om.

Nu forsøger politiet at rydde op i det kuldsejlede projekt med egne ressourcer og eksterne konsulenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere