Artikel top billede

Helten fra berømt flystyrt skal undervise danske it-folk

En af de overlevende fra verdens måske mest berømte flystyrt i Andesbjergene skal lære nordjyske it-folk om lederskab og krisestyring.

Den årlige it-innovationspris BrainsBusiness Award uddeles den 2. november ved et galla-arrangement i Aalborg. Prisen går hvert år til en person, virksomhed eller organisation i it-miljøet i Nordjylland, der i særlig grad har bidraget til at omsætte ny viden til nye forretnings-muligheder. I år er 34 virksomheder og enkeltpersoner indstillet til prisen, der uddeles for tredje gang.

Sidste år gik prisen til Steen Andreassen, der er serie-iværksætter og professor i sundhedsteknologi på Aalborg Universitet. Han fik prisen for sin evne til at kombinere forskning på højeste internationale niveau med en stærk sans for kommercielle muligheder.

I år skal vinderen udpeges af et dommerpanel, der blandt andet tæller IT-Branchens adm. direktør Morten Bangsgaard, branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industri og Systematic-chef Michael Holm.

I kriterierne lægges der blandt andet vægt på etablering af innovative samarbejder mellem vidensmiljøer og virksomheder, lancering af nye vidensbaserede produkter og etablering af spin-off virksomheder.

Sidste år blev prisen overrakt af skuespilleren Mads Mikkelsen ved gallafesten. I år har arrangørerne inviteret Nando Parrado som hovedtaler ved konferencen. Han er kendt for at have overlevet et af verdenshistoriens mest omtalte flystyrt i Andesbjergene i 1972.

Parrado er forfatter til bogen "Vi lever", som blev filmatiseret i 1993, og som beskriver flystyrtet. I dag står han i spidsen for en række virksomheder, herunder et stort tv-produktionsselskab i Uruguay, og han rejser rundt i verden for at tale om lederskab, krisehåndtering og strategisk tænkning.

Formanden for den nordjyske IKT-klyngeorganisation BrainsBusiness, Grimur Lund, mener, at virksomheder i dag kan lære meget af en mand som Nando Parrado.

"Han har om nogen bevist en vilje til overlevelse og har med stor succes overført erfaringerne til forretningsverdenen," siger Grimur Lund.

BrainsBusiness Award 2012 finder sted på Hotel Hvide Hus i Aalborg. En liste over kandidaterne til prisen findes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere