Artikel top billede

ERP-forhandler: Slut med hosting og hardware

ERP-forhandleren Elbek & Vejrup har solgt både hardware og hosting fra. "Den beslutning er vi rigtig godt tilfreds med," siger Niels Elbek.

Sidste år skrev vi, at ERP-forhandleren Elbek & Vejrup efter en stime af flotte regnskaber måtte nøjes med et mere beskedent koncernoverskud på 2,9 millioner kroner før skat. 
I år er resultatet steget markant, men det hænger i høj grad sammen med, at selskabet har tjent en god sum på salget af hardwareforhandleren og hostingudbyderen Datatech.

Nedgangen i koncernomsætningen fra 171 til 153 millioner kroner forklarer Niels Elbek således:

"Vi solgte Datatech med virkning fra det sene efterår sidste år, og det er i al væsentlighed, derfor koncernomsætningen er gået ned."

Så trækker vi goodwill fra

Elbek & Vejrup fremhæver i regnskabsberetningen en fremgang på ni millioner kroner, men de ni millioner svarer i store træk til beløbet på "Resultat af finansielle poster" i koncernregnskabet, som ofte slet ikke hænger direkte sammen med forretningen.

"Her kommer Datatech ind i billedet igen, for de ni millioner stammer i al væsentlighed fra salget af Datatech. Faktisk tjente vi 19 millioner kroner på Datatech og resten af selskabet tilsammen, men så trækker vi goodwill fra og ender så med omkring det halve," forklarer Niels Elbek.

Den store nedskrivningen af goodwill var ikke strengt nødvendig, men er ifølge Elbek udtryk for 'jysk filosofi', der igen har for øje at sikre, at regnskabet er "meget solidt".

Fokuseret strategi

Hvis moderselskabets regnskab granskes, så er omsætningen kun steget marginalt trods salget af Datatech, lige som overskudsgraden er særdeles beskeden. Til gengæld er forretningen ifølge direktøren nu meget mere fokuseret, efter at både hosting og hardware er solgt fra som led i den langsigtede strategi.

"Set i lyset af, at Microsoft nu er kommet med sin Azure-platform og selv stiller hosting til rådighed, så er vi rigtig godt tilfreds med vores beslutning om at sælge fra på hardware- og hosting-fronten," siger Niels Elbek.

Elbek & Vejrups væsentligste konkurrenter er ifølge Niels Elbek KMD og Fujitsu inden for det offentlige, mens konkurrenterne i andre brancher typisk er andre NAV-forhandlere.

"Når det gælder løsninger inden for ejendomsadministration konkurrerer vi tit med EG eller Uniq," siger Niels Elbek.

Bedste udbytte nogensinde

Selv om sætningen i koncernen er gået ned og overskudsgraden er forsvindende lille, så har Elbek & Vejrup aldrig udbetalt mere udbytte end i regnskabsåret 2011/12.

"Så udbyttemæssigt har vi haft koncernens bedste resultat nogen sinde," siger Niels Elbek.

Aktiviteterne i Tectura blev overtaget i det indeværende regnskabsår, og Niels Elbek "tror ikke, at det opkøb bliver det sidste i år." Han vil dog ikke komme nærmere ind på indholdet af den forudsigelse.

Han synes i øvrigt, at det mere og mere bliver sådan i it-branchen, at virksomhederne godt nok konkurrerer mod hinanden, men også ind imellem hjælper og støtter hinanden på forskellige måder.

Alt i alt mener Elbek & Vejrup, at det "faktisk går ret godt". Og at firmaets planer og mål for de kommende år også ser rigtige ud, selv om det kan give et par panderynker, at der er så mange skriverier i denne tid om, at der generelt set ikke er megen fremgang i det store fællesskab EU, som vi nu engang er en del af.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.