ERP-forhandler: Slut med hosting og hardware

ERP-forhandleren Elbek & Vejrup har solgt både hardware og hosting fra. "Den beslutning er vi rigtig godt tilfreds med," siger Niels Elbek.

Sidste år skrev vi, at ERP-forhandleren Elbek & Vejrup efter en stime af flotte regnskaber måtte nøjes med et mere beskedent koncernoverskud på 2,9 millioner kroner før skat. 
I år er resultatet steget markant, men det hænger i høj grad sammen med, at selskabet har tjent en god sum på salget af hardwareforhandleren og hostingudbyderen Datatech.

Nedgangen i koncernomsætningen fra 171 til 153 millioner kroner forklarer Niels Elbek således:

"Vi solgte Datatech med virkning fra det sene efterår sidste år, og det er i al væsentlighed, derfor koncernomsætningen er gået ned."

Så trækker vi goodwill fra
Elbek & Vejrup fremhæver i regnskabsberetningen en fremgang på ni millioner kroner, men de ni millioner svarer i store træk til beløbet på "Resultat af finansielle poster" i koncernregnskabet, som ofte slet ikke hænger direkte sammen med forretningen.

"Her kommer Datatech ind i billedet igen, for de ni millioner stammer i al væsentlighed fra salget af Datatech. Faktisk tjente vi 19 millioner kroner på Datatech og resten af selskabet tilsammen, men så trækker vi goodwill fra og ender så med omkring det halve," forklarer Niels Elbek.

Den store nedskrivningen af goodwill var ikke strengt nødvendig, men er ifølge Elbek udtryk for 'jysk filosofi', der igen har for øje at sikre, at regnskabet er "meget solidt".

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.