Artikel top billede

Telegigant vil sælge data om kundernes færden

Teleselskabet Telefonica vil nu tjene penge på at sælge bevægelsesdata, men lover, at kundens identitet bliver beskyttet.

Den spanske telegigant Telefonica har oprettet en ny division, Dynamic Insights, som skal sælge de statistiske data, som teleselskabet indsamler fra sine kunder. Det første projekt i den nye afdeling har fået navnet "Smart Steps". Her vil man samle og anonymisere lokationsdata, som så skal tilbydes til virksomheder og andre, der har brug for at analysere, hvor menneske-masserne bevæger sig gennem byerne.

Det kan blive en guldgrube for teleselskabet. Det er eksempelvis muligt at se, hvornår og hvor der er flest mennesker i byen, hvordan de bevæger sig gennem en gågade og hvor længe de opholder sig i butikkerne. Det kan så bruges til at planlægge, hvordan man skal skaffe flere kunder til sin butik, eller hvornår der er brug for ekstra personale.

I sin egen pressemeddelelse fremhæver Telefonica, at det lokale bystyre kan bruge Smart Steps til at måle, om der kommer flere besøgende til byens centrum, hvis man indfører gratis parkering, markedsdage eller midnatsåbne butikker.

"Big data er en af hjørnestenene i den digitale økonomi. Hvis det bliver brugt på en intelligent og ansvarlig måde, kan det forvandle alle dele af erhvervslivet og samfundet - ved at skabe økonomisk vækst og samtidig forbedre folks liv," siger Stephen Shurrock, der er chief commercial officer hos Telefonica Digital.

Ved at analysere menneskestrømmene i byerne kan man også finde frem til, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere nye butikker, eller hvordan trafikken kan optimeres.

Det understreges samtidig, at data kun bliver solgt i anonymiseret form, så det skulle ikke være muligt at følge den enkelte Telefonica-kundes bevægelser.

Vodafone sælger allerede data om kundernes bevægelser til Tomtom, som bruger det til at forudsige kødannelse på vejene. Her er der også tale om anonyme data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere