Artikel top billede

Microsoft sender måske Live Messenger på pension

Softwarefirmaet har angiveligt besluttet at lukke sin Live Messenger tjeneste og erstatte den med Skype.

Hvis man skal tro The Verge, er det snart slut med Microsofts Windows Live Messenger tjeneste. Flere kilder fortæller til nyhedstjenesten, at Microsoft har besluttet at lukke Live Messenger i de kommende måneder og integrere tjenesten i Skype.

I den seneste tid har Microsoft arbejdet på at samle Live Messenger og Skype trafikken på samme platform. Microsoft fortæller til The Verge, at 80 pct. af alle beskeder, der sendes på Skype, nu bliver håndteret på firmaets Messenger back-end.

Det betyder også, at man har sagt farvel til den historiske p2p-model, som Skype har brugt lige siden begyndelsen.

Det ventes, at Microsoft vil annoncere lukningen af Live Messenger så tidligt som i næste uge. Det betyder også, at Live Messenger-brugerkonti fremover kan bruges til at logge på Skype. I Skype 6.0 til Windows og Mac er der allerede mulighed for at logge på med sin Microsoft- eller Facebook-konto.

I Windows 8 kan man også kombinere sin Windows Live-konto med Skype. Det er altså ikke længere nødvendigt at oprette en konto til Skype, hvis man allerede har en konto hos Live.

Live Messenger har eksisteret under dette navn siden 2005, men bygger på den ældre tjeneste MSN Messenger, der går helt tilbage til 1999.

Skype blev stiftet i 2004 af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström. Det blev solgt til eBay i 2005, og fem år senere blev det så købt af Microsoft for 8,5 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere