Artikel top billede

Nvidia: Tablets erstatter billige pc'er

En fantastisk tablet-pc er bedre end en billig bærbar, lyder budskabet fra Nvidia.

Hvis man skal tro Nvidia, er forbrugerne begyndt at købe tablet-pc'er i stedet for billige computere. Det er ikke i sig selv en stor nyhed. Kort tid efter introduktionen af de første tablet-pc'er styrtdykkede salget af netbooks. Det er de helt billige, små computere, som typisk ikke kan bruges til andet end at gå på nettet og ordne mindre opgaver.

Men budskabet fra Nvidia er, at forbrugerne nu har indset, at "en fantastisk tablet-pc er bedre end en billig bærbar".

Det kan signalere et fundamentalt skifte i pc-branchen og en stor risiko for chipfirmaer som AMD, der traditionelt satser på low-end-computere, skriver CNET.

"Med Microsoft Surface og Windows RT er forskellen mellem en tablet-pc og en billig notebook stort set forsvundet. Fremtiden for billige pc'er er tablets," siger Nvidia-chef Jen-Hsun Huang.

Hos Nvidia har man da også fordoblet chipsalget til tablet-pc'er i løbet af et år, og det samlede salg af mobile chips er steget med 50 pct. i samme periode. Huang forventer, at Nvidia vil sælge 30 millioner Tegra-chips i år, og han mener, at mobile processorer vil tage markedsandele fra de helt billige computere.

"Fra vores synspunkt bliver pc'en spist af tablets," som han udtrykker det.

Det er selvfølgelig godt nyt for Nvidia. Firmaets grafikkort bliver typisk ikke brugt i de helt billige computere, men selskabets mobil-processor Tegra findes i stadig flere tablet-pc'er.

Windows RT er det første styresystem fra Microsoft, der kører på ARM-processorer, og Microsofts egen Surface-tablet bruger også Tegra.

"Windows RT er en monumental begivenhed for pc-industrien. Det handler om at gøre pc'en moderne, for nu kan den forvandles til både en tablet og en fuld pc," siger Jen-Hsun Huang.

Det store problem for Nvidia er dog, at firmaet stadig tjener de fleste af sine penge med grafik-processorer til stationære og bærbare computere. Det faldende pc-salg gør ondt hos selskabet, og det er langt fra sikkert, at forbrugerne vil kaste sig over Windows RT med samme entusiasme som Nvidia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.