Artikel top billede

Android er det nye Windows

Der sælges langt flere mobile enheder med det Linux-baserede Android end Windows-computere.

De seneste tal fra Gartner taler et tydeligt sprog: Android er det nye Windows. Det lyder måske mærkeligt at sammenligne den mobile platform med verdens mest udbredte pc-styresystem. Men ZDNet er ikke i tvivl: Det Linux-baserede Android har sejret over Microsoft.

I årets tredje kvartal er antallet af solgte Android-enheder fordoblet i forhold til samme periode sidste år. Det ligger nu på 122,5 millioner, fortæller Gartner. Platformen har nu en markedsandel på 72,4 pct. på alle mobile enheder, ikke kun smartphones. Sidste år var det 52,5 pct.

Apple's iOS er faldet fra 15 til 13,8 pct., og der er solgt 23,5 millioner enheder i dette kvartal, mens RIM ligger på 5,3 pct. og Microsoft har sølle 2,4 pct.

Det ser altså ud til, at Android sidder meget tungt på markedet - ligesom Windows har gjort det på pc'en.

De 122,5 millioner solgte mobile enheder med Android skal sammenlignes med, at der er solgt 87,5 mio. computere med Windows i samme periode. Et fald på 8,3 pct. i forhold til året før.

Det forventes, at Android-salget vil være dobbelt så stort som salget af Windows-computere allerede i løbet af et kvartal eller to.

ZDNet henviser til, at mange brugere i udviklingslande aldrig kommer til at eje en pc. De bruger nettet på mobile enheder som tablet-pc'er og smartphones. Her er det altså Android, der er kongen.

Det er også en sejr for åbenhed, fordi der er mange populære alternative app stores til Android i lande som Kina og Rusland.

Microsoft har forsøgt at få større kontrol over sit økosystem i Windows 8 og begynder dermed at ligne Apple - mens Google går den modsatte vej med Android, der til gengæld bliver kritiseret for at være for vildt og fragmenteret. Tallene tyder dog på, at det er Android, der vinder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.