Artikel top billede

Google blev udnyttet til kursmanipulation

En falsk pressemeddelelse om Googles opkøb af wi-fi-udbyderen ICOA skulle sende firmaets aktiekurs i vejret.

Google har opkøbt den amerikanske udbyder af trådløse netværk ICOA for mere end to milliarder kroner. Sådan lyder indholdet i en pressemeddelelse, som blev sendt ud mandag morgen amerikansk tid. Det er et svimlende stort beløb for et selskab, hvor aktiekursen senest er raslet helt ned på 0,0001 dollar. Det, der også kaldes en penny stock.

Nyheden fik ICOA's aktiekurs til at stige til 0,0005 dollar - men det viste sig hurtigt, at der var tale om fup.

Historien blev ellers gengivet hos mange medier og spredt af nyhedsbureauet Associated Press, men ICOA bekræfter nu, at der er tale om en and. Der har aldrig været forhandlinger med Google, og selskabet er ikke til salg.

Der er nok ingen tvivl om, at ICOA ville have taget imod de to milliarder kroner med kyshånd. Firmaets totale værdi skulle ikke være på mere end nogle få millioner.

Det menes, at ophavsmanden til den falske pressemeddelelse har spredt den for at hæve aktiekursen for selskabet og dermed score en hurtig profit.

Men søgelyset retter sig også mod PRWeb, som har sendt pressemeddelelsen ud til medierne.

Det har muligvis hjulpet på troværdigheden, at Google faktisk er ved at etablere sig som internet-udbyder og tilbyder hurtig fiber-internet i flere dele af USA.

I et kortfattet blogindlæg beklager PRWeb, at den falske meddelelse er røget igennem og lover samtidig, at sagen nu vil blive undersøgt nærmere.

I USA kan man blive straffet med op til 25 års fængsel for aktiesvindel, kursmanipulation og insider-handel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere