Artikel top billede

Sikkerhedsfolk advarer: Farlig bagdør i printere fra Samsung

Den indbyggede administrationskonto i printere fra Samsung udgør en sikkerhedsrisiko, lyder advarslen.

Computerworld News Service: Printere fremstillet af Samsung har en administratorkonto hardcoded ind i deres firmware.

Den kan fungere som bagdør.

Det gør det muligt for angribere at ændre printerens opsætning, læse netværksoplysninger eller lagrede brugeroplysninger og få adgang til følsomme oplysninger, der sendes til dem af brugerne.

Denne indbyggede konto kræver ingen godkendelse og kan tilgås over simple network management protocol (SNMP), advarer United States Computer Emergency Readiness Team (US-Cert) mandag i en sårbarheds-meddelelse.

Netværksprotokol

SNMP er en netværksprotokol, der i udbredt grad bruges til at overvåge og læse statistik fra enheder forbundet til netværket.

SNMP-kontoen i Samsungs printere har fuld læse- og skrive-tilladelse og er stadig tilgængelig, selv hvis SNMP slås fra ved hjælp af printerens administrations-værktøj, forklarer US-Cert.

"Af sekundære effekter kan nævnes: Evnen til at foretage ændringer i enhedens opsætning, adgang til følsomme oplysninger (såsom oplysninger om enheden og netværket) brugeroplysninger og oplysninger sendt til printeren) og evnen til at gennemføre yderligere angreb i kraft af muligheden for at køre arbitrær kode," lyder advarslen.

Det er dog ikke kun printere fra Samsung, der indeholder en sådan administratorkonto.

Dell også ramt

Det gør også visse Dell-printere, som er fremstillet af Samsung.

US-Cert har ikke offentliggjort nogen liste over nøjagtigt hvilke printermodeller, der drejer sig om, men oplyser, at Samsung hævder, at modeller, der er kommet på markedet efter 31. oktober 2012, ikke indeholder denne sårbarhed.

"Samsung har også givet udtryk for, at selskabet vil udgive et værktøj senere i år, der kan bruges til at lukke sikkerhedshullet i de sårbare printere," fortæller US-Cert.

Samsung har ikke umiddelbart svaret på en henvendelse om at kommentere.

US-Cert anbefaler, at man som bruger følger god sikkerhedsskik og begrænser adgangen til printerne.

Hvis man kun giver adgang til printernes SNMP-grænseflader fra værter eller netværkssegmenter, der er tillid til, begrænser man ifølge US-Cert eventuelle angribere til at anvende de hardcodede brugeroplysninger.

Dette er ikke første gang, man har fundet alvorlige sårbarheder i printere.

Sidste år opdagede to forskere fra Columbia University, at den funktion, der gør det muligt at opdatere firmwaren i HP LaserJet-printere via fjernadgang, også kunne give eventuelle angribere fuld kontrol over printerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere