Artikel top billede

Dansk design-guru roser Amazon-tablet

Jakob Nielsen hader den gamle Kindle Fire tablet-pc, men han ser store forbedringer i den nye model.

Den danske usability-ekspert Jakob Nielsen kom sidste år med en sønderlemmende kritik af Amazons nye billige tablet-pc Kindle Fire. Han mente dengang, at tablet-pc'ens brugerflade var noget makværk. "Køb den ikke," lød anbefalingen. Jakob Nielsen mente ligefrem, at Amazon havde udviklet en dårlig browser for at forhindre tablet-kunderne i at shoppe hos andre butikker på nettet.

Nu har New York Times fået Nielsen til at teste den anden generation af Kindle Fire med 7- og 9-tommers skærm, som netop er frigivet, og denne gang er dommen noget mere positiv. Der er mange forbedringer i forhold til forgængeren.

"Sidste års Fire var ligesom en Ford Model T. Først skal du dreje håndtaget i en evighed, og så kan du stadig regne med, at den bryder sammen. Nu er det en Model A fra 1930'erne - en rigtig bil. Du kan faktisk køre rundt med den," siger han.

Nielsen er især begejstret for mailprogrammet, som skulle være bedre end postklienten på iPad. Den nye skærm er også mere mat end forgængeren, der ifølge Nielsen næsten kunne fungere som et spejl.

"Den er mere behagelig til mange forskellige formål - browse, bruge applikationer, se film. Hardwaren er meget bedre nu. Pixel-tætheden er højere, så teksten er skarpere og nemmere at læse," lyder hans vurdering.

Men der er også kritik. Der er ingen mulighed for at forstørre tekst i browseren, og en del af skærmpladsen bliver spildt i den store 9-tommers model.

"Hvis du har brug for en lille enhed, fordi den er billigere eller fordi du vil have den i lommen, så er den lille Fire bedre end iPad Mini. Den store iPad er stadig bedre end Fire, men ikke meget," siger Nielsen.

Hvis man kigger på Amazon, så har Kindle Fire dog fået blandede anmeldelser. Hele 10 pct. af kunderne har kun givet den én ud af fem mulige stjerner, og en tredjedel har givet den tre stjerner eller mindre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.