Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker

Den amerikanske teknologi-pioner Ray Kurzweil påstår, at maskiner snart vil være klogere end mennesker. Nu er han ansat som udviklingschef hos Google.

Google har ansat den kendte teknologi-guru Ray Kurzweil som teknisk direktør og udviklingschef for projekter med maskinlæring og sprogbehandling. Det fortæller Kurzweil selv i sin blog. Det er en meget farverig personlighed, som nu skal arbejde hos Google. Kurzweil forudsiger blandt andet, at maskiner snart vil være klogere end mennesker, og han forventer, at vi i fremtiden kan leve videre i computeren efter kroppens død.

Han står i spidsen for The Singularity University i Silicon Valley, som også er støttet af Google. Her kan man blive undervist i de teknologier, der skal bringe os sikkert gennem singulariteten - som er det tidspunkt, hvor den kunstige intelligens overhaler mennesket.

Ray Kurzweil er en kontroversiel person. Han påstår, at maskiner vil være klogere end mennesker i år 2045. Og at de fleste af os sagtens kan leve længe nok til at opleve det, fordi teknologien vil kunne bringe os nærmere et - om ikke evigt - så i hvert fald meget langt liv, der oven i købet vil være befriet for handikap og livsstilssygdomme.
 
Ray Kurzweil er blevet beskrevet som det rastløse geni i Wall Street Journal. I Forbes Magazine blev han nummer 8 på listen over de mest betydningsfulde iværksættere i USA og ved samme lejlighed udråbt til Thomas Edisons naturlige arvtager. Den kontroversielle it-profet har modtaget æresmedaljer fra tre forskellige amerikanske præsidenter
 
Ray Kurzweil har opfundet og udviklet den første skrivebords-scanner, den første tekst-til-tale-maskine for blinde, den første synthesizer der lyder som et rigtigt klaver og verdens mest avancerede computersystem til talegenkendelse.
 
Han har skrevet seks bøger, hvoraf fire er amerikanske bestsellere. "The Age of Spiritual Machines" er oversat til ni sprog og var den bedst sælgende videnskabsbog på Amazon ligesom "The Singularity is Near", der toppede både vidensskabs- og filosofikategorien.
 
Ray Kurzweils budskab er, at kun ved hjælp af teknologi i hastig udvikling kan vi mennesker overvinde de udfordringer, som vi har kæmpet med i generationer. I løbet af få årtier vil maskiners intelligens langt overgå den samlede menneskelige intelligens.

Intelligente nanorobotter vil betyde, at vi vil leve længere og have et langt mere udviklet sanseapparat samt en langt mere avanceret intelligens end i dag. Denne udvikling vil være et væsentlig bidrag til at overvinde mange fysiske handikap samt nedsætte aldringsprocessen betydeligt.

ComON har interviewet Ray Kurzweil i 2010, da han besøgte Danmark for at tale under en konference om velfærdsteknologi. Den nu 64-årige regner selv med at leve evigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.