Artikel top billede

Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker

Den amerikanske teknologi-pioner Ray Kurzweil påstår, at maskiner snart vil være klogere end mennesker. Nu er han ansat som udviklingschef hos Google.

Google har ansat den kendte teknologi-guru Ray Kurzweil som teknisk direktør og udviklingschef for projekter med maskinlæring og sprogbehandling. Det fortæller Kurzweil selv i sin blog. Det er en meget farverig personlighed, som nu skal arbejde hos Google. Kurzweil forudsiger blandt andet, at maskiner snart vil være klogere end mennesker, og han forventer, at vi i fremtiden kan leve videre i computeren efter kroppens død.

Han står i spidsen for The Singularity University i Silicon Valley, som også er støttet af Google. Her kan man blive undervist i de teknologier, der skal bringe os sikkert gennem singulariteten - som er det tidspunkt, hvor den kunstige intelligens overhaler mennesket.

Ray Kurzweil er en kontroversiel person. Han påstår, at maskiner vil være klogere end mennesker i år 2045. Og at de fleste af os sagtens kan leve længe nok til at opleve det, fordi teknologien vil kunne bringe os nærmere et - om ikke evigt - så i hvert fald meget langt liv, der oven i købet vil være befriet for handikap og livsstilssygdomme.
 
Ray Kurzweil er blevet beskrevet som det rastløse geni i Wall Street Journal. I Forbes Magazine blev han nummer 8 på listen over de mest betydningsfulde iværksættere i USA og ved samme lejlighed udråbt til Thomas Edisons naturlige arvtager. Den kontroversielle it-profet har modtaget æresmedaljer fra tre forskellige amerikanske præsidenter
 
Ray Kurzweil har opfundet og udviklet den første skrivebords-scanner, den første tekst-til-tale-maskine for blinde, den første synthesizer der lyder som et rigtigt klaver og verdens mest avancerede computersystem til talegenkendelse.
 
Han har skrevet seks bøger, hvoraf fire er amerikanske bestsellere. "The Age of Spiritual Machines" er oversat til ni sprog og var den bedst sælgende videnskabsbog på Amazon ligesom "The Singularity is Near", der toppede både vidensskabs- og filosofikategorien.
 
Ray Kurzweils budskab er, at kun ved hjælp af teknologi i hastig udvikling kan vi mennesker overvinde de udfordringer, som vi har kæmpet med i generationer. I løbet af få årtier vil maskiners intelligens langt overgå den samlede menneskelige intelligens.

Intelligente nanorobotter vil betyde, at vi vil leve længere og have et langt mere udviklet sanseapparat samt en langt mere avanceret intelligens end i dag. Denne udvikling vil være et væsentlig bidrag til at overvinde mange fysiske handikap samt nedsætte aldringsprocessen betydeligt.

ComON har interviewet Ray Kurzweil i 2010, da han besøgte Danmark for at tale under en konference om velfærdsteknologi. Den nu 64-årige regner selv med at leve evigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere