Artikel top billede

Foto: White House

Husker du dem: Her er 2012's sjoveste internet-jokes

Vi har fundet frem til årets bedste 'memes'.

Det sprudler med kreativitet på internettet. 

Når der sker en stor begivenhed ude i verden, er der næsten garanti for, at der prompte kommer en række kreative reaktionen på de sociale medier.

Det så vi eksempelvis i år, da filmstjernen Clint Eastwood holdt en lettere bizar tale til det republikanske partikonvent, hvor han foran en tom stol giver en opsang til en usynlig præsident Obama.

I timerne efter talen flyder Twitter, Facebook og diverse fora på nettet med sjove billeder og vittigheder af svingende kvalitet.

En af dem, der var hurtige til at reagere, var præsident Obama, der lagde et billede af sin stol, der har inskriptionen 'The President', ud på Twitter.

Obamas lakoniske kommentar til billedet var: "Den her stol er optaget."

Men Clint Eastwood-spøgen er blot en af mange såkaldte memes, der har hærget internettet i det forløbne år.

Se vores favorit-memes på de næste sider:

80-årig spanier skaber internet-sensation

Et Jesus-maleri i en kirke i den spanske landsby Borja var i så meget forfald tidligere på året, at en 80-årig lokal kvinde på egen hånd forsøgte at give billedet lidt ny glans. 

Ifølge kvinden, Cecilia Giménez, havde den lokale præst givet hende lov til at restaurere billedet på trods af, at hun ingen kunstnerisk erfaring har. 

Men præsten har givetvis fået sig en overraskelse, da han efterfølgende ser resultatet. For Jesus ligner ikke længere sig selv.

I stedet er han nu blevet forvandlet til noget, der minder om en blanding af en chimpanse og Edvard Munchs "Skriget".

Skaber turist-boom

Billedet udvikler sig hurtigt til en internetsensation, hvor internetbrugere, der er vakse med Photoshop, sætter det abe-lignende Jesus-ansigt ind i en lang række andre berømte malerier og fotos.  

Eksempelvis bliver både Mona Lisa og Jesus disciple i Da Vincis "Den Sidste Nadver" nu udstyret med abelignende ansigter. 

Den store opmærksomhed har desuden medført, at turister ifølge den engelske avis Daily Mail nu strømmer til kirken i den lille by uden for Zaragoza for at se det berømte billede.

Her og her kan du se flere billeder af den abelignende Jesus.

Uimponeret medalje-vinder charmerer præsidenten

Der var ikke nogen overvældende begejstring at spore, da den 16-årige amerikansk gymnast McKayla Maroney sikrede sig en sølvmedalje ved OL i London i sommer. 

Under medaljeceremonien bliver hun fanget i en position med korslagte arme og et sammenbidt ansigtudtrykt.

Går viralt

Billedet går straks viralt på nettet under overskriften 'McKayla is not impressed', og den skuffede amerikaner bliver efterfølgende photoshoppet ind i en lang række andre sammenhænge.

Blandt andet bruger utilfredse iPhone-fans hende til at udtrykke utilfredshed med den nye iPhone 5, som det ses på billedet til højre. 

Den unge amerikanske gymnast spiller efterfølgende selv med på joken, og da hun i november er på besøg hos præsident Obama i Det Hvide Hus, poserer både hun og præsidenten med det uimponerede ansigtsudtryk. 

Se flere billeder på bloggen McKayla is not impressed.

Vred Dronning Elizabeth: Dræb dem alle

Åbningsceremonien ved OL i London vakte stor begejstring hos langt de fleste af tilskuerne på det olympiske stadion - bortset fra én:

 
Den britiske dronning Elizabeth.

Under ceremonien bliver dronningen foreviget med et ansigtsudtryk, der antyder, at underholdningen ikke falder i hendes smag. 


Ikke Beatles-fanÅbningsceremonien var ellers instrueret af den Oscar-vindende filminstruktør Danny Boyle, og den bød på live-musik fra blandt andre Sir Paul McCartney og gæsteoptrædener fra James Bond (Daniel Craig) og fodboldspilleren David Beckham.

Billedet af den utilfredse dronning førte hurtigt til et royalt internet-meme med overskriften "One is not amused".

Se flere billeder af den knap så OL-begejstrede dronning her.

Udenrigsminister sender spøjse sms-beskeder

Amerikanske Stacy Lambe falder ved tilfælde over et billede af den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, der sidder ombord på sit fly med solbriller og en smartphone i hånden.

Stacy Lambe og hendes ven Adam Smith opretter hurtigt herefter Tumblr-bloggen 'Texts from Hillary', hvor billedet af udenrigsministeren med sin smartphone er et gennemgående tema. 

Kække sms-beskeder til Obama

Ingen ved præcist, hvad Hillary Clinton laver på det omtalte billede. Men Stacy Lambe opdigter en lang række historier, hvor Hillary sender spøjse sms-beskeder til politiker-kolleger og andre kendisser. 

Bloggen blev så stor en online-succes, at Hillary Clinton selv sender et bidrag ind til siden, hvor hun også inviterer de to skabere af bloggen på besøg i Det Hvide Hus. 

Se flere billeder på bloggen Texts From Hillary.

Præsident-debat ender med lumre vittigheder

Under en debat om ligestilling kom præsidentkandidaten Mitt Romney for skade at sige, at han havde gennemsøgt ringbind fyldt med kvinder for at finde kvalificerede kvindelige kandidater til sit kabinet. 

Debatten var endnu ikke afsluttet, før de sociale medier flød over med sjove billeder og små-lumre jokes om Mitt Romneys ringbind fyldt med kvinder. 

Gem dine kvinder i Evernote

Eksempelvis gjorde den journalisten Paul Carr opmærksom på, at Mitt Romney må være noget nær den eneste mand, der stadigvæk bruger ringbind:

"Oh Mitt, no-one puts women in binders any more. We put women on Evernote," skrev han på Twitter. 

Andre skrev sjove anmeldelser af ringbind på Amazon.com. Men mange af billederne har tidligere præsident Clinton i hovedrollen, der som bekendt har et ry for at være særdeles dameglad.

Fodboldstjerne bliver forvandlet til catwalk-model

I det 35. minut af EM-semifinalen i fodbold mellem Tyskland og Italien, scorer den kontroversielle angriber Mario Balotelli sit andet mål og afgør kampen til Italiens fordel. 

Balotelli fejrer sit mål ved at smide trøjen, stille sig op i en mærkværdig position og spænde hver en muskel i sin krop.

Mest af alt ligner han tegneserie-helten Hulk. 

Jubel-scene udsat for Photoshop

Øjeblikket bliver naturligvis foreviget, og Balotellis jubel bliver efterfølgende udsat for en seriøs omgang Photoshop.

I de photoshoppede billeder figurer han blandt andet som model på en catwalk og side som side med præsident Obama og Hillary Clinton. 

Gå tilbage til forsiden

Læs også:
  
Her er de fedeste viral-videoer, der hærger på nettet

Åh nej! Her er verdens pinligste firma-koks på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.