Artikel top billede

Stor, større, Sony: 5 tommer mobil med fladskærmsopløsning

Sony er klar med en Android-mobil med en fem-tommer skærm, der noget usædvanligt har fuld HD-opløsning. Telefonen har også et par smarte funktioner gemt i motorrummet.

Mens mange mobilproducenter venter til Mobile World Congress i Barcelona i februar med at vise deres nye telefoner, har Sony tradition for at afsløre sin nyeste topmodel hvert år ved CES i Las Vegas i januar. 

Det skete også i år, hvor Sony i går præsenterede Xperia Z, som er udstyret med en fem tommer skærm.

Display i denne størrelse er stadig ikke helt almindelige på telefoner, selv om især Samsung har flirtet med de store skærme på sine Galaxy Note-modeller.

Fuld HD-opløsning

Xperia Z kan dog i forhold til konkurrenterne blære sig med, at den fem tommer skærm er udstyret med fuld HD-opløsning - 1920 gange 1080 pixel - hvor de fleste store Android-telefoner hidtil har holdt sig til 720p, 1280 gange 720 pixel.

Ligesom på sine tidligere mobiler har Sony udnyttet sig Bravia-brand kendt fra fladskærmsverdenen.

Derfor er Xperia Z udstyret med en Mobile Bravia Engine 2, som skal være med til at sikre billedkvaliteten på den fem tommer store skærm.

Sonys mobil har på papiret mange af de funktioner, som man kan forvente af en topmobil i 2013.

Den understøtter 4G, og ifølge Sony skulle den virke på alle frekvensbånd i Danmark og dermed hos alle teleselskaber, der tilbyder adgang til det superhurtige mobilnetværk herhjemme.

Sådan ser motorrummet ud

I motorrummet på mobilen sider en lynhurtig 1,5 GHz quadcore Snapdragon-processor fra Qualcomm, og mobilens kamera skyder fotos i en opløsning på 13 megapixel.

Som en bonus er mobilen i øvrigt støv- og vandafvisende, og det er noget, Sony lægger meget vægt på - også på sine andre produkter.

Det gælder blandt andet Xperia Tablet S, selv om de første eksemplarer noget pinligt var udstyret med fabrikationsfejl, som betød, at de ikke kunne tåle vand. Det måtte Sony offentligt undskylde for.

Glasindpakning som Nexus 4

Med sine 146 gram ligger Xperia Z en lille smule højere end de typiske Android-topmodeller, der vejer mellem cirka 130 - 140 gram.

Med til at trække vægten op er indpakningen, der består af glas på både front og bagside, altså samme koncept som vi for nylig så på Googles Nexus 4.

Ligesom Googles topmodel har Xperia Z ingen fysiske knapper på fronten, i stedet bruges de virtuelle knapper, som dukker op, når skærmen aktiveres.

Xperia Z kører Android 4.1, der også kaldes Jelly Bean, men ifølge Sony vil mobilen kort efter lanceringen få en opdatering til den aktuelt nyeste 4.2-udgave.

Der er i øjeblikket ingen pris eller konkret dato for, hvornår telefonen er ude i butikkerne. Men det sker formentlig i løbet af foråret, og prisen bliver formentlig mellem 4.000 og 5.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?