Artikel top billede

Stor, større, Sony: 5 tommer mobil med fladskærmsopløsning

Sony er klar med en Android-mobil med en fem-tommer skærm, der noget usædvanligt har fuld HD-opløsning. Telefonen har også et par smarte funktioner gemt i motorrummet.

Mens mange mobilproducenter venter til Mobile World Congress i Barcelona i februar med at vise deres nye telefoner, har Sony tradition for at afsløre sin nyeste topmodel hvert år ved CES i Las Vegas i januar. 

Det skete også i år, hvor Sony i går præsenterede Xperia Z, som er udstyret med en fem tommer skærm.

Display i denne størrelse er stadig ikke helt almindelige på telefoner, selv om især Samsung har flirtet med de store skærme på sine Galaxy Note-modeller.

Fuld HD-opløsning

Xperia Z kan dog i forhold til konkurrenterne blære sig med, at den fem tommer skærm er udstyret med fuld HD-opløsning - 1920 gange 1080 pixel - hvor de fleste store Android-telefoner hidtil har holdt sig til 720p, 1280 gange 720 pixel.

Ligesom på sine tidligere mobiler har Sony udnyttet sig Bravia-brand kendt fra fladskærmsverdenen.

Derfor er Xperia Z udstyret med en Mobile Bravia Engine 2, som skal være med til at sikre billedkvaliteten på den fem tommer store skærm.

Sonys mobil har på papiret mange af de funktioner, som man kan forvente af en topmobil i 2013.

Den understøtter 4G, og ifølge Sony skulle den virke på alle frekvensbånd i Danmark og dermed hos alle teleselskaber, der tilbyder adgang til det superhurtige mobilnetværk herhjemme.

Sådan ser motorrummet ud

I motorrummet på mobilen sider en lynhurtig 1,5 GHz quadcore Snapdragon-processor fra Qualcomm, og mobilens kamera skyder fotos i en opløsning på 13 megapixel.

Som en bonus er mobilen i øvrigt støv- og vandafvisende, og det er noget, Sony lægger meget vægt på - også på sine andre produkter.

Det gælder blandt andet Xperia Tablet S, selv om de første eksemplarer noget pinligt var udstyret med fabrikationsfejl, som betød, at de ikke kunne tåle vand. Det måtte Sony offentligt undskylde for.

Glasindpakning som Nexus 4

Med sine 146 gram ligger Xperia Z en lille smule højere end de typiske Android-topmodeller, der vejer mellem cirka 130 - 140 gram.

Med til at trække vægten op er indpakningen, der består af glas på både front og bagside, altså samme koncept som vi for nylig så på Googles Nexus 4.

Ligesom Googles topmodel har Xperia Z ingen fysiske knapper på fronten, i stedet bruges de virtuelle knapper, som dukker op, når skærmen aktiveres.

Xperia Z kører Android 4.1, der også kaldes Jelly Bean, men ifølge Sony vil mobilen kort efter lanceringen få en opdatering til den aktuelt nyeste 4.2-udgave.

Der er i øjeblikket ingen pris eller konkret dato for, hvornår telefonen er ude i butikkerne. Men det sker formentlig i løbet af foråret, og prisen bliver formentlig mellem 4.000 og 5.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.