Artikel top billede

Nu kan danske Netflix-brugere hente film i Super HD

Netflix er nu klar til at streame film i "Super HD" kvalitet - også i Danmark.

For alle dem som ikke er helt tilfreds med billedkvaliteten hos streaming-tjenesten Netflix, er der nu en god nyhed. Netflix er nu klar til at streame film i "Super HD", som skulle give en bedre billedkvalitet end almindelig HD.

"Netflix Super HD giver et utrolig skarpt og jævnt 1080p-billede," lyder budskabet fra streaming-firmaet.

Super HD kræver en internetforbindelse med en downloadhastighed på mindst 5 Mb/sek, mens 7 Mb/s leverer den bedst mulige billedkvalitet. Det er heller ikke alle enheder, der understøtter Super HD, men det gælder dog for de fleste. En liste findes her.

Men den største begrænsning er, at det kun fungerer med internet-udbydere, der er med i Open Connect-netværket. Det er et gratis partnerskab med Netflix, hvor udbyderne kan vælge at installere Netflix-hardwareenheder direkte i deres datacentre eller at peere med Open Connect-netværket på fælles knudepunkter.

I Danmark er det blandt andet TDC, der er med i Open Connect-netværket, og en del af de danske Netflix-brugere har således også adgang til Super HD-kvalitet.

Netflix-chef Reed Hastings siger i en udtalelse, at målet er, at Open Connect skal omfatte alle tjenestens brugere inden længe.

Det er ikke alle film og tv-serier, der er tilgængelig i Super HD, ligesom det heller ikke er alle, der kan hentes i HD-kvalitet. Netflix afspiller automatisk film og tv-serier i Super HD på understøttede enheder, hvis forbindelsen er hurtig nok. De pågældende titler kan kendes på Super HD-logoet.

Netflix har også tilføjet flere 3D-film til sit katalog, herunder "Immortals" og "The Art of Flight", men de er kun tilgængelige i USA.

denne side kan du teste, om din internet-udbyder er med i Open Connect-netværket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere