Artikel top billede

Vild GPS-brøler sender belgisk kvinde til Kroatien

Så galt kan det gå, hvis du stoler på din GPS. En belgisk kvinde kørte ti gange længere end planlagt - turen sendte hende tværs gennem Europa.

Der er mange skøre historier om GPS-navigation, der sender folk på afveje. Men det her er måske den skøreste af dem alle. Det er Gizmodo, der kan fortælle historien om en 67-årig kvinde fra Belgien og hendes vilde tur til Kroatien. Hun skulle faktisk blot køre fra sin hjemby Hainault Erquelinnes i Belgien til banegården i Bruxelles, men hendes GPS fik hende til at køre sydpå - meget langt sydpå.

I stedet for at bruge et par timer på at køre den 140 kilometer lange tur til Bruxelles brugte hun et par dage på at køre 1.400 kilometer til den kroatiske hovedstad Zagreb. Hun stoppede to gange for at tanke, sov et par timer og havde en mindre ulykke.

Nu er spørgsmålet så, hvordan det er muligt at køre ti gange længere end planlagt og krydse utallige grænser uden at opdage noget.

Hun forsøger at forklare sig i et interview, der er gengivet i den spanske avis El Mundo:

"Jeg var distraheret, så jeg fortsatte med at køre. Jeg så alle mulige trafikskilte, først på fransk, så på tysk og til sidst på kroatisk, men jeg fortsatte med at køre, fordi jeg var distraheret. Lige pludselig var jeg i Zagreb, og så gik det op for mig, at jeg ikke længere befandt mig i Belgien," siger Sabine Moreau til avisen.

Hendes søn kontaktede politiet og fik hende efterlyst efter en dags tid, men uden held.

Historien er også beskrevet i den belgiske avis Nieuwsblad, hvor den 67-årige indrømmer, at hun så skilte med "Köln", "Aachen" og "Frankfurt", mens hun passerede gennem Tyskland. For at nå Kroatien er hun også kørt gennem Østrig og Slovenien, men det har åbenbart ikke fået alarmklokkerne til at ringe.

Historien melder ikke noget om, hvorfor GPS'en tog fejl af Bruxelles og Zagreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.