Artikel top billede

Vild GPS-brøler sender belgisk kvinde til Kroatien

Så galt kan det gå, hvis du stoler på din GPS. En belgisk kvinde kørte ti gange længere end planlagt - turen sendte hende tværs gennem Europa.

Der er mange skøre historier om GPS-navigation, der sender folk på afveje. Men det her er måske den skøreste af dem alle. Det er Gizmodo, der kan fortælle historien om en 67-årig kvinde fra Belgien og hendes vilde tur til Kroatien. Hun skulle faktisk blot køre fra sin hjemby Hainault Erquelinnes i Belgien til banegården i Bruxelles, men hendes GPS fik hende til at køre sydpå - meget langt sydpå.

I stedet for at bruge et par timer på at køre den 140 kilometer lange tur til Bruxelles brugte hun et par dage på at køre 1.400 kilometer til den kroatiske hovedstad Zagreb. Hun stoppede to gange for at tanke, sov et par timer og havde en mindre ulykke.

Nu er spørgsmålet så, hvordan det er muligt at køre ti gange længere end planlagt og krydse utallige grænser uden at opdage noget.

Hun forsøger at forklare sig i et interview, der er gengivet i den spanske avis El Mundo:

"Jeg var distraheret, så jeg fortsatte med at køre. Jeg så alle mulige trafikskilte, først på fransk, så på tysk og til sidst på kroatisk, men jeg fortsatte med at køre, fordi jeg var distraheret. Lige pludselig var jeg i Zagreb, og så gik det op for mig, at jeg ikke længere befandt mig i Belgien," siger Sabine Moreau til avisen.

Hendes søn kontaktede politiet og fik hende efterlyst efter en dags tid, men uden held.

Historien er også beskrevet i den belgiske avis Nieuwsblad, hvor den 67-årige indrømmer, at hun så skilte med "Köln", "Aachen" og "Frankfurt", mens hun passerede gennem Tyskland. For at nå Kroatien er hun også kørt gennem Østrig og Slovenien, men det har åbenbart ikke fået alarmklokkerne til at ringe.

Historien melder ikke noget om, hvorfor GPS'en tog fejl af Bruxelles og Zagreb.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere