Artikel top billede

Google inviterer til programmør-maraton for computerbrille

Nu skal udviklere i gang med at skabe de første programmer til Googles databrille.

Der er meget store forventninger til den nye Android-baserede computerbrille med "augmented reality", Google Glass, som blev præsenteret sidste år. Den skal give adgang til mange af de samme funktioner, som man kender fra en smartphone, men alle ikoner, beskeder og andre informationer bliver blændet direkte ind i synsfeltet.

Google har vist brillen frem flere gange, men den er stadig ikke tilgængelig - heller ikke for udviklere, som vil skabe applikationer til brillen. Det bliver anderledes i de kommende uger, hvor Google holder to specielle Hackathons i amerikanske storbyer. Her får eksterne udviklere for første gang mulighed for at afprøve brillen.

Men endnu vigtigere er nok, at de får adgang til den nye Mirror-API (programmerings-grænseflade), der skal bruges til at udvikle applikationer til brillen. Her kan man udveksle data med brillen og interagere med brugeren gennem det såkaldte Representational State Transfer (REST).
 
Det er meningen, at udviklerne skal programmere de første applikationer på den to dage lange Glass Foundry konference, der holdes den 28. og 29. januar i San Francisco og den 1. og 2. februar i New York. De bedste applikationer skal så præmieres ved konferencens afslutning.

Hele invitationen til udviklerne kan læses hos Engadget. Der er begrænset adgang til konferencen, og det er kun udviklere, der har forudbestilt den såkaldte Explorer Edition af Google Glass for 1.500 dollar på den sidste Google I/O konference, der kan komme med.

Brille med indbygget kamera og touch-display

Google-medstifter Sergey Brin indledte Google I/O i juni sidste år med en imponerende demonstration af den nye brille.

Fire faldskærmspringere med Glass briller sprang ud fra et luftskib over San Francisco og landede på taget af Moscone Center, hvor Google I/O afholdes.

På scenens storskærm kunne publikum følge hele turen med en live-videofeed fra de fire kameraer i brillerne, og det sluttede først, da faldskærmspringerne trådte op på scenen.

Brillen bruger Wi-Fi og Bluetooth til trådløs dataoverførsel, men det fungerer selvfølgelig ikke, når man svæver højt over San Francisco. Der er heller ingen 3G-forbindelse over 300 meters højde.

Derfor havde Google udviklet sin egen teknologi til dataoverførsel og kombineret det med militært udstyr til demonstrationen.

Google Glass vejer det samme som en almindelig solbrille. Den indeholder et kamera, en gennemsigtig skærm og et touch-panel samt en knap, der bruges til at udløse kameraet.
 
Der er stadig ingen dato for, hvornår brillen i handlen, men Google har antydet, at det kommer til at ske i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere