Artikel top billede

USA forventer katastrofalt terrorangreb på nettet

Den amerikanske regering advarer mod et "cyber 9/11" med katastrofale konsekvenser for landets befolkning.

Et cyberangreb på landets kritiske infrastruktur kan blive lige så ødelæggende som orkanen Sandy, der hærgede det nordøstlige USA sidste år og efterlod mange byer uden strøm. Sådan lyder budskabet fra den amerikanske minister Janet Napolitano, der står i spidsen for Department of Homeland Security. Det blev oprettet i kølvandet på terrorangrebene den 11. september 2001 og har til opgave at forhindre, at et lignende angreb gentager sig.

"Vi bør ikke vente, indtil der sker et 9/11 i cyber-verden. Der er ting, som vi kan og bør gøre lige nu, som kan forhindre eller begrænse skaden," sagde Napolitano i et foredrag hos tænketanken Wilson Center i Washington D.C. sidste uge.

Hun mener, at et ødelæggende cyber-angreb mod landet kan ske meget snart og advarer samtidig om, at landets kritiske infrastruktur - som vand, el og gas - er meget sårbar over for angreb. Det skriver Reuters.

Ministeren forsøger at få Kongressen til at vedtage et lovforslag om cybersikkerhed, som betyder, at myndighederne kan dele informationer med den private sektor for at forhindre angreb mod infrastrukturen. De fleste af forsyningsselskaberne er privatejede.

Men et lignende lovforslag blev nedstemt sidste år efter modstand fra privacy-organisationer og den private sektor. Internet-aktivister frygter, at loven kan føre til øget overvågning, mens erhvervs-organisationer kritiserer, at regeringen vil fastsætte obligatoriske standarder for it-sikkerheden.

Det ventes, at præsident Barack Obama snart vil bruge sine beføjelser til at oprette et frivilligt system for at beskytte den kritiske infrastruktur, hvor virksomheder selv kan vælge at deltage.

Men uden en ny lov kan virksomhederne ikke opnå immunitet for de informationer, som de deler med myndighederne og med andre organisationer.

De seneste netangreb mod amerikanske banker bliver tolket som et signal om, at cybertruslen skal tages alvorlig.

"Vi bliver nødt til at reagere meget hurtigt. Der kommer angreb hele tiden. De kommer fra forskellige kilder, de bruger forskellige metoder. Men de bliver hele tiden mere alvorlige og sofistikerede," sagde ministeren.

Det menes, at USA selv står bag Stuxnet-trojaneren, der er brugt til at angribe industrianlæg fra Siemens i Iran. Det har sat gang i et våbenkapløb i cyberspace. Senest har Kaspersky Labs afsløret et stort cyberangreb kaldet Red October, der måske er startet fra Rusland. Men det menes, at de fleste angreb kommer fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.