Artikel top billede

Microsoft sælger Office-æsker uden software

Bliver software snart kun solgt som downloads? Det nye Office 2013 kan stadig købes i en hyldeversion, men pakken indeholder kun et nøglekort.

Der var engang, da software var noget, der blev solgt på fysiske datamedier i butikkerne. Først var det disketter, og så var det cd'er og dvd'er, som skulle proppes i computeren. Men en stor del af softwaresalget er nu flyttet online, og mange programmer kører direkte i skyen. Det seneste eksempel er Microsofts nye kontorpakke Office 2013, hvor det er helt slut med et fysisk datamedie.

Det gælder ikke kun for abonnementsversionen Office 365, hvor brugeren skal betale 799 kroner om året, men også for de mere traditionelle udgaver af kontorpakken, som det nye Office Home & Student 2013.

Microsoft sælger stadig en hyldeversion af kontorpakken ude i butikkerne, men der er ikke software i pakken. Den indeholder kun et Product Key Card, som bruges til at låse op for programmet, når det er hentet på nettet. Man slipper altså ikke for en download, selv om man køber softwaren i en gadebutik. Det er kun licensen, der kan købes i en pæn æske.

Hvis man bestiller det nye Office hos Microsoft på nettet, er der også kun mulighed for at få programmet leveret som download.

Microsoft har tidligere solgt Office-æsker kun med Product Key Cards, men de gamle versioner kunne også fås på fysiske medier. Det er altså slut nu.

Det passer med en anden tendens, nemlig at optiske drev forsvinder fra computerne. En stor del af computersalget er meget tynde og lette bærbare, og mange af dem har slet ikke mulighed for at læse cd'er eller dvd'er - medmindre man vælger at tilslutte et eksternt drev. Der er også mange nye kompakte minicomputere til skrivebordet, som mangler optiske drev.

For brugere med hurtige internet-forbindelser er det ikke noget problem at suge sin software ned fra nettet, men for alle dem, som stadig sidder på langsomme opkoblinger eller betaler for datatrafikken, kan det blive svært. Selv en tur ned i butikken for at købe softwaren hjælper ikke - den skal stadig downloades bagefter.

Det er ikke alle Microsoft-produkter, der kun bliver solgt som downloads. Windows 8 kan stadig købes på et fysisk datamedie. Her bliver prisen sat op i morgen, hvor det særlige introduktionstilbud med billige opgraderinger udløber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere