Artikel top billede

EU kræver fælles standard for mobilopladere

En frivillig brancheaftale om fælles mobilopladere er udløbet. Nu truer EU med et indgreb, hvis aftalen ikke bliver forlænget.

EU forlanger nu, at mobiltelefon-producenterne fortsat skal understøtte en fælles standard for opladere. Branchen har indgået en frivillig aftale om en universel oplader baseret på mikro-USB, men den er udløbet i slutningen af 2012. Det kan betyde, at der igen kommer forskellige opladere.

"Hvis producenterne ikke forlænger aftalen inden udgangen af februar, vil EU forpligte dem til at gøre det," siger EU-kommissær Antonio Tajani til det tyske nyhedsmagasin Focus.

Han ønsker, at den universelle oplader også skal kunne bruges til andre former for elektroniske produkter, herunder pc-tilbehør.

De store producenter af mobiltelefoner har underskrevet et såkaldt Memorandum of Understanding tilbage i 2009, hvor de forpligter sig til at bruge den universelle standard, men det er usikkert, om aftalen bliver forlænget. EU er nu klar med et indgreb, hvis det ikke sker.

Beslutningen om at vælge mikro-USB skyldes blandt andet, at næsten alle mobiltelefoner efterhånden har datafunktioner og dermed i forvejen bruger mikro-USB til dataoverførsel mellem telefon og computer.
 
Branchens egen organisation, GSM Association, har regnet sig frem til, at standby-forbruget kan reduceres med 50 pct., og der kan spares 51.000 tons overflødige opladere ved at indføre en fælles standard.
 
Det betyder også, at man ikke længere behøver smide sin gamle oplader væk, når man skifter telefon, og nye telefoner kan leveres uden en ny oplader. Det kan også gøre telefonerne lidt billigere.

I teorien er det kun muligt at overføre 2,5 watt med USB 2.0 og omkring det dobbelte med USB 3.0. Det er ikke altid nok. Nogle USB-opladere kommer helt op på 10 watt, men de holder sig ikke til standarden. Derfor kan man ikke være sikker på, at de fungerer med alle telefoner og andre mobile enheder.

Der er også nye standarder som USB Battery Charge og USB Power Delivery, hvor man kommer helt op på 100 watt. Men sidstnævnte findes indtil videre kun som prototyper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere